Antena Meniu Search
x

Video Gerul a făcut deja primele victime în România: Trei persoane au murit din cauza frigului extrem

Gerul care a cuprins întreaga ţară face victime. Trei oameni au murit îngheţaţi şi mulţi alţii au fost găsiţi cu degerături sau în hipotermie. Camerele de gardă ale spitalelor sunt pline acum de oameni care s-au accidentat pe drumurile acoperite de polei. A fost o noapte extrem de friguroasă, în special în nord, centru şi est, cu temperaturi de până la minus 19 grade Celsius. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 10.01.2024, 13:26

Vezi și

Vorbim deja de trei decese din cauza frigului, doi bărbaţi din Galaţi, unul de 64 de ani şi celălalt de 40. Unul găsit în faţa porţii locuinţei sale, iar celălalt în curte. Au ajuns echipajele de prim-ajutor la ei, însă doar au constatat decesul. Muriseră de frig, au stat afară timp îndelungat. nu se ştie deocamdată de ce. Unul dintre ei era cunoscut drept consumator de alcool. 

Totodată, o femeie din Buzău, care a murit de asemenea în timpul nopţii, tot din cauza frigului. La Iaşi, doi pacienţi au ajuns, de asemenea, la UPU cu şoc hipotermic şi degerături. Un bătrân de 84 de ani a fost găsit şi el în faţa locuinţei, a fost dus de vecini care i-au făcut şi focul. Sunt foarte multe persoane, care ajung la spital după ce au căzut pe gheaţă. În creştere cu 20%.  

Regat de gheaţă în centrul Iaşului

Încă de seara trecută s-a spart o conductă, nu departe de centrul oraşului Iaşi, şi a creat mari probleme celor care aveau parcate în zonă. Toată zăpada care era lângă autoturismele parcate, în jur de 10-15 la număr, a îngheţat odată ce a intrat în contact cu apa.

Pe acelaşi subiect

Peste noapte au fost -18 grade, astfel că totul s-a transformat într-un imens bloc de gheaţă. Maşinile sunt practic captive în zăpadă.

Totodată, mai multe persoane au ajuns la spital cu fracturi. Au apărut şi primele decese din cauza frigului. Două persoane la Galaţi au fost găsite afară, au stat peste noapte în aer liber, şi nu s-a mai putut face nimic pentru ele. Totodată, o femeie din Buzău a murit din cauza frigului. Şi la Iaşi, două persoane au ajuns în şoc hipotermic, iar medicii încearcă să le salveze. Temperaturile sunt în continuare scăzute, iar pentru cei cu probleme de sănătate poate fi periculos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Gerul a făcut deja primele victime în România: Trei persoane au murit din cauza frigului extrem