Antena Meniu Search
x

La munte s-a instalat iarna! Zăpada are deja câţiva centimetri pe Transfăgărăşan, intervin drumarii

Ninsoarea viscolită i-a făcut deja pe drumari să intervină cu utilajele pe Transfăgărăşan. Pe alocuri, zăpada are deja câţiva centimetri. Şi în Harghita vremea rea face deja probleme. Vântul puternic a lăsat fără curent mai bine de 100 de familii din mai multe sate.

Vezi și

Ninsoarea viscolită i-a făcut deja pe drumari să intervină cu utilajele pe Transfăgărăşan. Pe alocuri, zăpada are deja câţiva centimetri. Şi în Harghita vremea rea face deja probleme. Vântul puternic a lăsat fără curent mai bine de 100 de familii din mai multe sate. Fără haine groase, oamenii nici nu s-au încumetat să iasă din case.

Ceaţă, zăpadă de câţiva centimetri şi hornuri care fumegă, este peisajul de iarnă, la sfârşit de octombrie, în localitatea Harghita Băi. Oamenii şi-au scos din dulapuri gecile groase, căciulile şi mănuşile.

Cei care au vrut să-şi folosească maşina au fost nevoiţi mai întâi să o cureţe. Această doamnă s-a echipat bine înainte să iasă să dea zăpada de pe parbriz. 

Dincolo de peisajul care aminteşte de sărbătorile de iarnă, vremea rea a creat deja probleme în câteva sate din Harghita. Zeci de oameni s-au trezit, în această dimineaţă, fără curent din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor. În pasul Bucin, drumarii au intervenit deja cu utilajele să cureţe zăpada depusă peste noapte.

La fel şi pe Transfăgărăşan, în zona Bâlea Lac, acolo unde stratul de nea măsoară deja câţiva centimetri. Meteorologii anunţă că va continuă să ningă. La noapte, temperaturile în această zonă, de pildă, vor scădea şi până la minus 13 grade.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » La munte s-a instalat iarna! Zăpada are deja câţiva centimetri pe Transfăgărăşan, intervin drumarii