Antena Meniu Search
x

Iarna s-a întors în forţă, în România. Cod galben de ninsori şi vânt puternic în mai multe judeţe

Când ne bucuram de soarele blând al primăverii... s-a întors iarna. Şi a venit în forţă. Vremea s-a răcit în toată ţara, iar mai multe judeţe sunt sub cod galben de ninsori şi vânt puternic. 

de Redactia Observator

la 07.04.2021, 14:26

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

La munte, stratul de zăpadă s-a depus deja considerabil, iar drumarii, care nu demult au retras utilajele, au trebuit să iasă din nou cu lamele pe şosele. Vin şi veşti bune de la meteorologi. Din weekend vine primăvara şi... n-ar mai trebui să plece. 

Ninsoarea neaşteptată a venit cu probleme pe şosele

În zona Rucăr-Bran, judeţul Argeş, dar şi în Pasul Tihuţa din Bistriţa-Năsăud, zeci de tiruri au rămas blocate pe carosabil. Stratul de zăpadă s-a depus considerabil, iar maşinile de mare tonaj au trebuit să aştepte intervenţia drumarilor pentru a putea urca.

Ninsoarea neaşteptată a venit cu probleme pe şosele de la primele ore. În zona Rucăr-Bran, judeţul Argeş, dar şi în Pasul Tihuţa din Bistriţa-Năsăud, zeci de tiruri au rămas blocate pe carosabil. Stratul de zăpadă s-a depus considerabil, iar maşinile de mare tonaj au trebuit să aştepte intervenţia drumarilor pentru a putea urca.

Probleme au fost şi pentru şoferii autoturismelor care s-au înarmat din nou cu peria de curăţat zăpada sau mătura.

Localnic: N-am scăpat de iarnă.Nu m-am aşteptat, nu, nimeni nu se aştepta.

În judeţul Suceava, iarna s-a reîntors de azi-noapte. A nins fără oprire, iar vântul a suflat cu putere.

Localnic: Mă aşteptam, am văzut că o să ningă... nu ne mai surprinde nimic deja.

Localnic: Sunt cam trist că aşteptam vara mai mult. Vremea bună.

În toată Moldova, peisajul e alb. Drumarii care nu demult au tras pe dreapta utilajele, au trebuit să iasă din nou la treabă.

În zonele mai apropiate de lanţul carpatic, pare că iarna nici nu a trecut. În Braşov, stratul de zăpadă depăşeşte deja 10 centimetri.

Localnic: De bună voie şi nesiliţi de nimeni vom sta în casă că ne forţează zăpada.

Şi în judeţul Alba a nins. În parcuri e alb cât vezi cu ochii, iar pomii abia înmuguriţi sau înfloriţi au fost acoperiţi de zăpadă.

Localnic: E frumos pentru ochi, dar nu ştiu pentru natură şi pentru agricultură.

Agricultorii speră acum să fie doar ultimul episod al iernii şi să nu dureze mult, astfel încât culturile, care sunt deocamdata promiţătoare pentru acest an, să nu aibă de suferit. Momentan, spun ei, nu sunt probleme pentru că zăpada e apoasă, dar urmează două nopţi cu brumă ameninţătoare.

Vremea s-a răcit simţitor în toată ţara, iar mai multe judeţe sunt sub cod galben de ninsori şi vânt puternic la această oră, cod valabil până diseară. Meteorologii spun că primăvara e aproape, iar temperaturile vor creşte spre finalul săptămânii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Iarna s-a întors în forţă, în România. Cod galben de ninsori şi vânt puternic în mai multe judeţe