Antena Meniu Search
x

Video Imagini ca după bombardament în urma furtunii care s-a dezlănţuit în ţară. În câteva ore, furia naturii a produs zeci de pagube

Vremea extremă s-a dezlănţuit şi în restul ţării! România s-a aflat ieri sub cod roşu de vijelii şi ploi. Furtuni de o violenţă înspăimântătoare au lovit mai multe judeţe şi au măturat totul în calea lor, lăsând în urmă dezastru. După potopul de câteva ore, puhoaiele au inundat străzile şi le-au transformat în râuri, iar bucăţile de gheaţă au devenit adevărate proiectile.

de Redactia Observator

la 14.06.2024 , 08:39

România a fost ieri sub ape. După un val de temperaturi de peste 35 de grade Celsius, potopul s-a dezlănţuit în toată ţara cu ploi şi furtuni de gheaţă. A fost rupere de nori la Cluj. În doar câteva ore, puhoaiele au indundat străzile, iar oraşul mai putea fi traversat doar cu o barcă de salvare. Şoferii care s-au aventurat însă printre suvoie, s-au trezit cu maşinile luate de ape. Sute de apelurile disperate au curs în dispeceratul 112, "Am încercat să vin încoace şi dintr-o dată mi-a a apărut apa în faţă şi m-a turtit", a spus un localnic.

Deşi clujenii au încercat să se adăpostească de furia naturii în interiorul unui mall, tavanul clădirii a cedat imediat sub greutatea apei. La un pas să fie striviţi de bucăţile de plafon, oamenii au fugit cât i-au ţinut picioarele. În interiorul clădirii s-a format în câteva clipe o cascadă imensă.  

Taifun peste România

Vezi și

La câţiva kilometri distanţă, în localitatea clujeană Floreşti, viitura a trasformat străzile într-o piscină uriaşă. În Caraş-Severin furtuna de gheaţă, de mărimea unui taifun, a făcut prăpăd, iar bucăţile de grindină s-au transformat în adevărate proiectile. Parbrizele maşinilor şi geamurile caselor au fost pur şi simplu ciuruite ca după o rafală de gloanţe.

Iar dacă pagubele nu erau deja însemnate, apa s-a infiltrat în casele oamenilor, iar aceştia au privit neputincioşi cum totul se năruie în jurul lor. 

Grindina a făcut ravagii şi în alte părţi ale ţării. Perdeaua de gheaţă a lovit fără milă mai multe judeţe aflate sub cod roşu de vreme severă şi a creat covoare albe ca neaua. Furtunile extem de violente au lovit şi oraşul Târgu Jiu. Aici rafalele de vânt au smuls acoperişurile clădirilor, iar acestea s-au prăbuşit peste maşinile parcate în zonă.

Acoperişul unei şcoli a fost luat de vânt

Cu găleata a plouat şi la Craiova, iar viitura a transformat oraşul într-un râu. Nici aici acoperişul centrului comercial din oraş nu a rezistat sub presiunea apei. 

În Drobeta Turnu Severin, mai mulţi elevi, dar şi profesori au trecut prin clipe de groază. Acoperişul liceului în care îşi ţineau orele de curs a fost pur şi simplu luat de rafalele de vânt. Îngroziţi de amploarea furtunii, oamenii au sunat la 112. Bucăţi mari din ţiglă s-au prăbuşit peste o altă casă, apoi s-au împrăştiat pe asflat. 

Rafalele de vânt de peste 70 km la oră au doborât mai mulţi copaci, iar străzile arătau ca după bombardamente. Mesajele RO-Alert de vreme extreme au curs toat ziua în mai multe judeţe. În total, ieri au fost emise 12 coduri roşii şi 20 de coduri portocalii de vreme severă şi fenomente meteo extreme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Vremea » Imagini ca după bombardament în urma furtunii care s-a dezlănţuit în ţară. În câteva ore, furia naturii a produs zeci de pagube