Antena Meniu Search
x

Video Potop în Bucureşti, sub cod roşu: Străzi inundate, copaci doborâţi, maşini distruse de grindină. "E şocant. A intrat în tot blocul, în toată fundaţia"

A fost rupere de nori seara trecută în Capitală. O furtună de cod roşu a făcut prăpăd în tot oraşul în mai puţin de 15 minute. Mai multe străzi au fost inundate, zeci de copaci au fost doborâţi de vântul puternic, iar grindina a bătut cu putere şi a distrus tot în cale. Problemele mai mari au fost în aer, unde un avion ce venea dinspre Hamburg şi care urma să aterizeze la Bucureşti a fost afectat de turbulențe severe când zbura deasupra Craiovei. Trei însoțitoare de bord au suferit răni ușoare și au fost transportate la spital. 

de Redactia Observator

la 14.06.2024 , 10:50

Din cauza fenomenelor meteo extreme, un avion Wizz Air, care efectua o cursă între Hamburg și București, a fost afectat de turbulențe severe când zbura deasupra Craiovei. În tot acest timp, trei însoțitoare de bord au suferit răni ușoare, iar odată ce aeronava a aterizat în siguranță pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București, femeile au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale. În tot acest timp, mai multe avioane au fost redirecționate către alte aeroporturi, iar mai alte zboruri au avut întârzieri după ce o furtună puternică a lovit mai multe zone din țară aseară.

Potop în Bucureşti, sub alertă de cod roşu

Între timp, în Capitală, dar şi în judeţele din imediata apropiere se dezlănțuia iadul. Dacă pe timp de zi, bucureştenii au fost sufocaţi de căldură, la lăsarea serii, a fost rupere de nori, iar meteorologii au emis un cod roşu de grindină pentru Bucureşti şi Ilfov. 

Vezi și

A plouat şi cu mesaje Ro-Alert pentru bucureşteni, care au fost sfătuiţi să se adăpostească de furtuna care s-a abătut asupra lor. 

Pe acelaşi subiect

"Dacă vrei să traversezi, îţi trebuie asemenea ţinută. N-ai cum!", "Nu mai avem nimic în picioare. I-am aruncat. I-am pierdut mai în spate", au declarat bucureşteni

După o rupere de nori cum nu s-a mai întâlnit, Capitala a fost paralizată din cauza străzilor inundate. Zeci de copaci au fost doborâţi de rafalele puternice, iar grindina a distrus tot în cale.  

Cei care au avut cel mai mult de îndurat au fost bineînţeles, şoferii care au fost prinşi în mijlocul furtunii. În sudul Capitalei, mai multe bulevarde s-au inundat iar șoferilor le-a fost din ce în ce mai greu să înainteze. Unii dintre ei sunt blocaţi cu mașina în mijlocul străzii, care trece de glezne.

În doar câteva minute de ploaie torenţială, bulevardul Gheorghe Siseşti din Capitală s-a inundat complet. Maşinile au rămas la intersectie pentru ca nu pot inainta. apa ajunge în acest moment până la genunchi. Iar dezastrul nu s-a oprit aici. 

Maşini distruse de grindină şi copacii căzuţi

Tot în sectorul 4 trei copaci au căzut peste maşinile parcate în faţa blocului şi au provocat pagube materiale. Rafalele de apă nu au inundat doar străzile Capitalei, ci şi casele bucureştenilor sau subsolurile blocurilor. 

"Toate blocurile sunt inundate. Toate parcările sunt inundate. Am sunat la poliţie, nu a răspuns. Am sunat la 112 nu au răspuns".  "E şocant să te trezeşti cu maşina până peste banchete cu apă inundată. Păi unde suntem aici. Pagubele sunt mari. Maşinile sunt distruse". "Toată cabina liftului e inundată. Toată casa liftului e inundată. Nici liftul nu ştiu dacă îl mai salvez, că s-a inundat tot. Ce să mai salvez? A intrat în tot blocul. În toată fundaţia, în toţi stâlpii", spun bucureşteni. 

Concertul trupei Coldplay s-a incheiat cu o furtună năpasnică, ce i-a blocat pe fani pe Arena Naţională. Scena a fost acoperită de un strat alb de grindină iar oamenii s-au adăpostit pe unde au putut. Timp de o oră nu au putut pleca acasă. Furtunile au făcut ravagii în aproape jumăate de ţară! Meteorologii au emis nu mai puţin de 15 coduri roşii, 22 portocalii şi 4 galbene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 15 voturi
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Vremea » Potop în Bucureşti, sub cod roşu: Străzi inundate, copaci doborâţi, maşini distruse de grindină. "E şocant. A intrat în tot blocul, în toată fundaţia"