Antena Meniu Search
x

Foto Vremea de mâine 19 martie 2024. Schimbare bruscă de temperatură. Se răcește în toată țara

Vremea de mâine în România. Până pe 19 martie vremea va fi caldă pentru această perioadă în sud-vestul ţării, iar în rest valorile de temperatură vor marca o scădere şi se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în jumătatea estică. Vor fi precipitaţii slabe cantitativ, mixte în cea mai mare parte a Moldovei şi local mai ales ploi în Transilvania, Muntenia şi Dobrogea, iar în celelalte regiuni, doar cu totul izolat ploi. Temperaturile maxime vor fi de la 3 grade în nordul Moldovei până la 17 grade în Oltenia şi sud-vestul Munteniei.

de Redactia Observator

la 18.03.2024, 16:00

Vremea se va răci în cea mai mare parte a ţării, astfel valorile de temperatură se vor situa local sub normalul climatologic al datei. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 11 grade, uşor mai ridicate, până în jurul a 13 grade, în extremitatea de sud-vest, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -3 şi 3 grade.

Cerul va fi variabil în regiunile vestice, dar va avea înnorări în restul teritoriului; vor fi mai ales ploi în Dobrogea, local în Muntenia şi în Oltenia (trecător lapoviţă în zona subcarpatică a acestor regiuni), precipitaţii mixte pe alocuri în Moldova, izolat în Transilvania şi posibil în Maramureş, iar la munte ninsori slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, dar local şi temporar şi în zonele joase. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţă. Spre finalul intervalului pe arii restânse se va produce brumă.

Prognoza meteo București

Vremea se va răci semnificativ, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub normele perioadei. Cerul va avea înnorări mai ales ziua şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul a 6 grade, iar cea minimă va fi de 1...2 grade.

Pe acelaşi subiect

Vremea de mâine la munte

Cerul va fi mai mult noros în Carpaţii Orientali şi Meridionali, unde local şi temporar va ninge slab, în timp ce în restul zonei montane va fi variabil şi doar izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări pe creste. Valorile de temperatură vor continua să scadă.

Cum va fi vremea în Europa

Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă sau ninsoare în Arhipelagul Britanic, Finlanda, Peninsula Balcanică, sudul Italiei, Austria, Ucraina şi ţara noastră. În restul continentului, vremea va fi predominant frumoasă şi doar pe arii restrânse vor fi posbile ploi slabe. Vântul va avea intensificări în partea central-sud-estică şi în bazinul Mării Nordului. Temperaturile vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în sud-est, iar în rest nu se vor modifica semnificativ. Dimineaţa, în zonele joase de relief, local se va forma ceaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Vremea de mâine 19 martie 2024. Schimbare bruscă de temperatură. Se răcește în toată țara