Antena Meniu Search
x

Video Întreaga Românie a fiert la 40 de grade: "Ieri mi s-a făcut rău, am stat mult în soare şi după nu ştiam ce se întâmplă cu mine"

România fierbe la temperaturi peste 40 de grade şi marile oraşe s-au transformat în adevărate cuptoare. Aşa că un loc la umbră şi răcoare a fost mai ceva ca o oază în deşert. Mai ales că punctele de prim ajutor, promise de primării, nu sunt gata. Nimic nou sub soare... Piscinele, mallurile şi parcurile au fost singurele refugii din calea vipiei.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 25.06.2021, 20:20

Vezi și

De două zile, ne-am topit de căldură. În Capitală, ar fi trebuit să fie zeci de puncte de prim ajutor. În lipsa lor, oamenii se descurcă aşa cum pot. 

"Ieri mi s-a făcut rău, am stat mult în soare şi după aia mi-am dat seama că nu ştiam ce se întâmplă cu mine", spune un bărbat. 

Aşa că a intrat repede în maşină şi a dat drumul la aerul condiţionat. Explicaţiile oficiale s-au topit şi ele la soare. 

Alin Stoica, prefect: "O parte dintre primării, ne-au confirmat că nu operaţionalizaseră punctele, vom verifica şi în cursul zilei de mâine dacă sunt operaţionalizate". 

Pe acelaşi subiect

Marile oraşe au fiert la temperaturi record

Căldura sufocantă a făcut ravagii în toată ţara. Marile oraşe au fiert la temperaturi record. 

La Iaşi, un bărbat a murit pe stradă din cauza caniculei. 

"Am constatat că avea temperatura 43 de grade, o temperatură care ne îndreptățește să punem diagnosticul de hipertermie", spune Diana Cimpoeşu.

Centrele de vaccinare sunt soluţia de avarie pentru ca oamenii să se refugieze din calea căldurii greu de suportat. În zonele aglomerate, vor oferi asistenţă medicală celor afectaţi de temperaturile ridicate. Bătrânii şi copiii sunt printre cei mai afectaţi. 

"Din cauza caniculei, spatiile de joaca sunt pustii, copiii nu mai vin aici si nici n ar avea cum sa fie altfel cand tobopganele sau leaganele sunt extrem de incinse, abia daca mai poti pune mana pe ele. avem aici o camera cu termoviziune, la acest tobogan temp e de peste 50 de grade". 

Mall-urile şi piscinele sunt oaze de răcoare pe caniculă. 

"E nenorocire ce e în Bucureşti. Şi am zis să ne bucurăm de o mică relaxare".  "E foarte bine în apă, eu zic să intraţi şi dvs". "E zăpuşeală foarte mare afară şi chiar ajută". 

Unii au ajuns chiar la... patinoar. "E foarte cald şi am venit aici ca să mă răcoresc puţin". 

Prefectura Capitalei recomandă furnizorilor să nu întrerupă sub nicio formă, în această perioadă, apa potabilă şi curentul electric. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Întreaga Românie a fiert la 40 de grade: "Ieri mi s-a făcut rău, am stat mult în soare şi după nu ştiam ce se întâmplă cu mine"