Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jumătate de ţară şi Capitala, sub cod portocaliu şi galben de caniculă. Temperaturile ajung şi la 40 de grade

Meteorologii avertizează că ziua de miercuri este caniculară, fiind emise avertizări cod galben şi cod portocaliu. În Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei şi sud-vestul Munteniei temperaturile ajung la 40 de grade.

de Redactia Observator

la 14.08.2024 , 10:18

UPDATE: Meteorologii au prelungit avertizările de canizulă şi pentru ziua de vineri. Potrivit ANM, vineri, va fi cod galben în nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Munteniei şi în nordul Olteniei.

”Va fi caniculă şi disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade şi vor caracteriza o noapte tropicală", a transmis ANM.

Sursa citată a precizat că va persista ca nicula şi în zilele următoare în vest, sud şi pe arii mai restrânse în centru şi est, unde şi disconfortul termic va fi ridicat. Vineri, va fi cod portocaliu în Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, sud-vestul Munteniei    

Articolul continuă după reclamă

”Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar minimele de 20...22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, a mai transmis ANM.

Pe acelaşi subiect

Potrivit ANM, miercuri, este cod galben de caniculă în nordul Crişanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul, centrul şi sudul Munteniei. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...37 de grade.

De asemenea, este cod portocaliu în Banat, sudul Crişanei, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Codul se extinde şi joi

”Temperaturile maxime vor fi de 38...40 de grade. Minimele vor fi de 21...22 de grade, izolat de până la 24...25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, anunţă ANM.

Şi joi va fi caniculă, fiind emise avertizări cod galben şi cod portocaliu.

”În Banat, sudul şi sud-vestul Olteniei, precum şi în sud-vestul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar minimele de 21...22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest şi vor caracteriza o noapte tropicală”, arată ANM.

Prognoza în Capitală

În Capitală până vineri va fi caniculă, iar maximele vor ajunge la 37 de grade Celsius, se arată în prognoza specială pentru București, emisă miercuri de ANM.

Astfel, până joi la ora 10.00, în București, canicula va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua (viteze la rafală de până la 40...45 km/h). Temperatura maximă va fi de 35...36 de grade, iar cea minimă de 19...20 de

grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

De joi până vineri dimineața, la ora 9.00, vremea se va menține caniculară, cu disconfort termic accentuat și indice temperatură-umezeală (ITU) peste 80 de unități. Cerul va fi variabil ziua, dar va deveni mai mult senin seara și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 35...37 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade.

De asemenea, de vineri de la ora 9.00 până sâmbătă la ora 9.00, canicula și disconfortul termic vor persista. Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade și cea minimă de 20...21 de grade. Cerul va fi mai mult senin dimineața și noaptea, iar după-amiaza va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Vremea » Jumătate de ţară şi Capitala, sub cod portocaliu şi galben de caniculă. Temperaturile ajung şi la 40 de grade