Antena Meniu Search
x

Video La Bâlea Lac, pe Transfăgărășan, a venit iarna. Zăpadă la Vlădeasa, dar și în Bucegi, pe vârful Omu

La munte, a venit iarna. Avem zăpadă, mai ales pe creste și, potrivit meteorologilor, pe lângă frig, va fi şi vânt. Șoferii sunt sfătuiți să-și echipeze maşinile corespunzător dacă au drum în zona montană.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 21.09.2022, 12:48

Facebook Vezi și

La peste 1700 de metri altitudine continuă să ningă în toate zonele înalte din centrul țării. Spre exemplu, pe Transfăgărășan, astăzi este a doua zi de deszăpăzire.

Deocamdată, șoseaua nu este închisă, însă drumarii avertizează șoferi să nu circule în aceste zone fără a avea mașinile echipate cu anvelope de iarnă.

Mare grijă pentru cei care fac excursii în zona montană

Avertismente vin și de la salvatorii montani, care spun că orice excursie în zonele de mare altitudine trebuie să țină cont de prognoza meteo, în primul rând, și de pregătirea fizică a persoanei care abordează un astfel de traseu. De asemenea, nu trebuie să lipsească hainele suficient de groase, astfel încât disconfortul termic să fie minim, în timpul unei astfel de excursii.

Pe acelaşi subiect

Vremea 21 septembrie. Temperaturi scăzute în aproape toată ţara. Maxima nu va urca peste 20 de grade

Vremea va fi rece pentru această dată în toată ţara, chiar deosebit de rece în vest, sud-vest, centru şi nord, precum şi în zonele montane şi submontane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 13 şi 20 de grade. În regiunile intracarpatice şi în zonele montane cerul va fi mai mult noros şi local, cu precãdere în Banat şi Crişana, va mai ploua slab, iar la altitudini de peste 1500 m, îndeosebi în vestul Carpaţilor Meridionali precipitaţiile vor fi şi sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi izolat ploi slabe în nordul Moldovei şi în dealurile Olteniei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Izolat se va semnala ceaţã.

Astăzi, la munte, vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros, local şi temporar va ploua, iar îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formã de mãzãriche, lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe creste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » La Bâlea Lac, pe Transfăgărășan, a venit iarna. Zăpadă la Vlădeasa, dar și în Bucegi, pe vârful Omu