Antena Meniu Search
x

Meteo: Coduri galben și portocaliu de ninsori și ploi, emise de ANM. În zonele joase va ploua cât pentru întreaga lună

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, marţi dimineaţă, informarea de vreme severă emisă ieri şi a transmis două noi avertizări, de tip cod galben şi portocaliu, care anunţă vânt de 90 km/h, ninsori la munte şi ploi abundente în zonele joase, chiar şi de peste 60 l/mp. Potrivit specialiștilor, va ploua cât pentru întreaga lună.

de Redactia Observator

la 10.01.2023, 14:22

Vezi și

Informarea de vreme rea vizează toată ţara şi este valabilă până joi, 12 ianuarie, la ora 10. În intervalul menționat, vor fi precipitații moderate cantitativ, la început în vestul, centrul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte zone, iar din noaptea de miercuri spre joi, aria acestora va fi în restrângere spre regiunile estice și sud-estice. Local se vor acumula cantități de apă de 15...25 l/mp și pe alocuri de peste 30 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief, mixte în Carpații Occidentali, estul Transilvaniei și Moldova și predominant ninsori în restul zonei montane, unde se va depune strat de zăpadă. Izolat vor fi depuneri de polei, potrivit ANM

Local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Cod galben de ninsori și viscol puternic la munte. ANM anunță strat consistent de zăpadă

De marți ora 16.00 până miercuri ora 22.00, inră în vigoare un cod galben. În nordul Olteniei, local în Muntenia, precum și în sud-vestul Moldovei, va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă, prin acumulare pe tot parcursul intervalului, vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. 

Pe acelaşi subiect

În Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1000 m, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în zona înaltă, cu precădere în noaptea de marți spre miercuri, cu rafale de peste 70...90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Cod portocaliu în Vrancea, Buzău, Prahova și Dâmbovița. În zonele joase, va ploua cât pentru întreaga lună

Tot de marți, dar de la ora 18.00, va fi în vigoare, până miercuri la ora 22.00, un cod portocaliu. În județele Prahova, Buzău, Vrancea și în zona montană din județul Dâmbovița vor fi precipitații abundente, iar prin acumulare, pe tot parcursul intervalului, se vor înregistra cantități de precipitații în general de peste 50...60 l/mp. Precipitațiile vor fi sub formă de ploaie în zonele joase de relief și ninsoare la altitudini în general de peste 1000 m, unde local se va depune strat consistent de zăpadă.

Codul portocaliu vizează județele Vrancea, Buzău, Prahova și Dâmbovița, în timp ce cel galben Bucureștiul și județele Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Covasna, Bacău și Ilfov.

Prognoză meteo specială pentru București

În București, de marți până joi cerul va fi mai mult noros și va ploua, iar cantitățile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăși 25...30 l/mp. Temperaturile maxime vor fi de 7...11 grade și cele minime de 2...5 grade.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare (în jurul a 45 km/h).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Vremea » Meteo: Coduri galben și portocaliu de ninsori și ploi, emise de ANM. În zonele joase va ploua cât pentru întreaga lună