Antena Meniu Search
x

Meteo: Ploi torențiale, grindină și vijelii lovesc în Gorj, Dolj, Olt, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Alba şi Hunedoara, în următoarele ore

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi alerte cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Potrivit specialiștilor, avertizările de vreme severă sunt valabile până joi dimineață.

de Redactia Observator

la 10.08.2022, 10:36

ANM a actualizat avertizările cod galben și portocaliu de vreme severă. 

Cod portocaliu de ploi abundente în Gorj, Dolj, Olt, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Alba şi Hunedoara

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică valabilă în 8 județe din țară până joi dimineața. Alerta vizează județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Pe acelaşi subiect

În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40-50 l/mp și pe arii restrânse de peste 70 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Avertizarea cod portocaliu este în vigoare de miercuri de la ora 12.00 până joi la ora 3.00.

Cod galben de vreme severă 

De asemenea, în Oltenia, în nordul și vestul Munteniei, în sud-vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali va fi în vigoare până joi la ora 8.00 o avertizare Cod galben.

Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25-35 l/mp și izolat 40 l/mp.

Prognoză specială pentru Capitală

Maximele vor ajunge la 29 de grade, dar sunt posibile averse și intensificări ale vântului după-amiaza, se arată în prognoza specială pentru Capitală emisă miercuri de ANM.

Prognoza meteorologilor vizează intervalul miercuri, ora 10.00-joi, ora 8.00.

Mai ales după orele amiezii va crește probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului).

Temperatura maximă va fi în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimă de 16-18 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Meteo: Ploi torențiale, grindină și vijelii lovesc în Gorj, Dolj, Olt, Argeş, Vâlcea, Sibiu, Alba şi Hunedoara, în următoarele ore