Antena Meniu Search
x

Meteorologii anunţă ninsori cu fulgere şi tunete, în Bucureşti. ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă posibile ninsori cu fulgere şi tunete, în Bucureşti, începând din această după-amiază. Prognoza specială emisă de meteorologi este valabilă până joi dimineaţă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.03.2021, 10:43

Meteorologii anunţă ninsori cu fulgere şi tunete, în Bucureşti. ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală - Observator

Astfel, prognoza specială este valabilă în intervalul 24.03.2021 ora 09:30 - 25.03.2021 ora 10:00.

Cerul se va înnora treptat, iar după-amiaza și la începutul nopții vor fi perioade cu averse mai ales sub formă de ninsoare și posibil descărcări electrice.

Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de până la 35...40 km/h.

Temperatura aerului va fi mult mai scăzută decât în mod normal la această dată, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de -4...-1 grad.

Pe acelaşi subiect

Fenomenul ninsorii cu tunete și fulgere este rar întâlnit

Meteorologii spun că totul se datorează unei mase mai calde de aer, aflată deasupra norilor.

"Dedesubt a fost o masă de aer rece, cu nebulozitate accentuată şi, astfel, atmosfera s-a încărcat electric. Denumit de specialişti "Thundersnow", este un tip neobișnuit de furtună cu zăpadă care cade ca precipitaţie primară în loc de ploaie.

De obicei, fenomenul se manifestă în regiuni cu mișcare de aer puternică ascendentă, în sectorul rece al unui ciclon extratropical. Pe lângă zăpadă, în timpul unei astfel de furtuni se poate semnala şi grindină. De astfel de fenomene am mai avut parte în România", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Cele mai recente au fost în data de 11 februarie 2020 în zona oraşului Petroşani (judeţul Hunedoara) şi 11 ianuarie 2019 în judeţul Buzău, comuna Smeeni.

Frig şi ninsori în toată ţara, până joi

Marţi, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol la munte. De asemenea, o informare meteo valabilă până joi dimineaţă anunţă precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță şi vreme deosebit de rece în majoritatea zonelor.

Vor fi precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local și temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h.

La munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopților și al dimineților, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul și, parțial, centrul țării, se va semnala brumă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Vremea » Meteorologii anunţă ninsori cu fulgere şi tunete, în Bucureşti. ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală