Antena Meniu Search
x

Video Miercuri, ultima zi de caniculă din acest an, în România. Meteorologii anunţă că temperaturile vor scădea şi cu 10 grade

Canicula continuă să topească România. Temperaturile au ajuns azi şi la 43 de grade la Calafat. Atmosfera a fost sufocantă şi în vest, unde suntem încă sub avertizare cod portocaliu. Vestea bună este că de miercuri mercurul din termometre nu va mai sări peste 35 de grade.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 16.08.2021, 20:02

Vezi și

În Timişoara, căldura a fost insuportabilă. Aproape 38 de grade au fost după amiaza la umbră, iar la soare temperatura a sărit de 41. Acest bărbat a ales să se răcorească la fântânile din centrul oraşului. Are de făcut drumuri urgente, aşa că s-a ascuns sub umbrela pălăriei de paie. Aerul a fost de nerespirat şi în sudul Olteniei. La Calafat, de exemplu, s-au atins şi 43 de grade la soare. Căldura dogoritoare a acaparat cea mai mare parte din ţară. Abia s-a putut respira la amiază şi la Iaşi.

Meteorologii anunţă ploi şi temperaturi în scădere

Termometrele au indicat astăzi peste 30 de grade la umbră în Iaşi. Acest fapt indică un cod galben de caniculă, motiv pentru care nu putem pleca de acasă fără să avem la noi o sticlă cu apă. Mâine însă, localnicii vor înlocui sticla de apă cu umbrela din cauza unui cod galben de averse. În unele zone cantitatea de apă va depăși 50 de litri pe metru pătrat.

Localnic: Ca niciodată, canicula ne-a mâncat cu zile, acum iarăși ploi trebuie ploaie după atâta uscătură; în gradină nu crește nimic toate sunt uscate.

Preţ de două zile, estul şi sudul ţării sunt sub cod portocaliu de caniculă. Aici, termometrele o să arate până la 40 de grade Celsius. În schimb, în alte 23 de judeţe şi în Capitală va fi cod galben de arşiţă până marţi seară. Treptat, furtunile şi vijeliile vor lua locul căldurii tropicale. Mai bine de jumătate de ţară se va răcori. Vremea se va răci şi cu 10 grade în minus până spre sfârşitul săptămânii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Vremea » Miercuri, ultima zi de caniculă din acest an, în România. Meteorologii anunţă că temperaturile vor scădea şi cu 10 grade