Antena Meniu Search
x

Video Ninge puternic pe Valea Prahovei. DN1, intre Azuga si Predeal, este blocat

Se anunţă un Crăciun cu vreme la extreme. Dacă în sud vor fi temperaturi de primăvară, la munte peisajul va fi autentic de iarnă. Ninge deja în mai multe zone din ţară, inclusiv pe Valea Prahovei, destinaţia celor mai mulţi turişti pentru următoarele zile.

de Redactia Observator

la 23.12.2023, 14:32

Vezi și

La munte, pe Valea Prahovei, se circulă în condiţii de iarnă. Pe DN1, dar şi pe DN1A ninge abundent , astfel că poliţiştii şi drumarii au câteva sfaturi extrem de importante pentru şoferii îşi încep vacanţa de Crăciun în traficul auto. În primul rând, maşinile trebuie să fie chipate cu anvelope de iarnă, să aibă suficient combustibil în rezervor şi să nu bruscheze comenzile autoturismelor pentru că este posibil ca asfaltul să fie alunecos. Foarte important, de asemenea, pentru cei care vin la munte în această perioadă, să urmărească aplicaţiile pentru monitorizarea traficului şi, în eventualitatea în care acesta se blochează pe DN1, să poată alege varianta alternativă DN1 A.

Furtuna polară a ajuns în România

La Suceava a venit iarna peste noapte. Nu a nins mult, însă suficient cât să creeze probleme pe şoselele din oraş, mai ales că sub stratul de zăpadă s-a ascuns poleiul. Şi în judeţul Alba au fost probleme. Codul portocaliu de vreme rea a adus ninsoare şi rafale de peste 100 de kilometri pe oră, în zona munţilor Apuseni. Pe drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă. 

La Horezu, din judeţul Vâlcea, rafalele puternice au pus la pământ bradul de Crăciun din centrul oraşului. Probleme au fost şi în  Bistrița-Năsăud, unde mai multe tiruri au rămas blocate din cauza ninsorii abundente care a acoperit drumurile, iar o maşină a derapat şi a intrat în şanţ. Mai multe utilaje au ieşit cu zeci de tone de material antiderapant pentru a deschide calea maşinilor. 

Pe acelaşi subiect

Ninsoare însoţită de tunete, la Baia Mare

Zgomote puternice i-au speriat, ieri, pe localnicii din Baia Mare. Ninsoarea a fost însoţită de tunete. Un fenomen rar numit thundersnow. Apare când temperatura la sol este scăzută, iar deasupra norilor, aerul este cald. Un strat gros de zăpadă s-a aşternut deja în Maramureş. La Cavnic măsoară un metru, iar oamenii îşi croiesc cu greu poteci prin omăt. La înălţime, vântul a bătut atât de puternic încât brazii înalţi de câţiva metri au fost îndoiţi de rafale. 

Toate acestea sunt efectele Furtunii Pia care a ajuns şi la noi. Deşi acum loveşte cu cea mai mare forţă în Suedia, îşi arată puterea şi în România. Aproape toată ţara este sub cod galben sau portocaliu de viscol şi ninsori până în Ajun. Vremea a început să se schimbe şi în judeţul Suceava, unde ninge încă de ieri. După frontul de aer polar, vremea se schimbă radical. 

Oana Păduraru, meteorolog ANM: Urmează să regăsim în partea de sud a ţării maxime şi de 17-18 grade în prima zi de Crăciun. Cu siguranţă vor fi destul de multe recorduri în ţară /// cu siguranţă vom resimţi această încălzire a vremii destul de puternic. 

În Bucureşti urmează cel mai călduros Crăciun, cu 14 grade Celsius peste normal. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Ninge puternic pe Valea Prahovei. DN1, intre Azuga si Predeal, este blocat