Antena Meniu Search
x

Noi alerte meteo după ce furtunile au făcut prăpăd. Meteorologii anunță vijelii și pericol de inundații

Coşmarul inundaţiilor revine pentru mii de oameni loviţi de viituri pentru a doua oară! Apa a intrat din nou în gospodării şi în case, a rupt drumuri şi a luat maşini. Veştile meteorologilor nu sunt bune nici pentru următoarele zile.

Vezi și

Coşmarul inundaţiilor revine pentru mii de oameni loviţi de viituri pentru a doua oară! Apa a intrat din nou în gospodării şi în case, a rupt drumuri şi a luat maşini. Veştile meteorologilor nu sunt bune nici pentru următoarele zile.

Meteorologii spun să ne aşteptăm la ce e mai rău până marţi. Ministrul de Interne a convocat Comandament de Urgenţă.

Până marţi, la ora 21, ne vom afla sub incidenta unui cod portocaliu pentru 18 judete, a anunţat Elena Mateescu, directorul ANM.

Va ploua mult în Oltenia, vestul şi nordul Munteniei, sudul şi vestul Transilvaniei, jumătatea de sud a Banatului, dar şi din sud-vestul Moldovei. Apa va depăşi local şi 70 de litri pe metru pătrat.

Pe acelaşi subiect

În multe din aceste zone, localnicii nu şi-au revenit încă după inundaţiile de zilele trecute.

Duminică, în localitatea Șona din judeţul Alba, şuvoaiele de apă şi noroi au năvălit în curţi. Oamenii au deschis porţile, ca să nu le rupă viitura. Şi privesc neputincioşi cum li se inundă casele.

După o ploaie torenţială, la Medgidia mai mulţi şoferi au rămas blocaţi în maşini, pe şosea. Un vârtej ca o tornadă a măturat şi o localitate de lângă Beiuş.

La Vaslui, apa şi noroiul scurse de pe versanţi au inundat curţi, case şi şosele. O parte din drumul european 581 s-a rupt.

Eduard Popică , prefectul judetului Vaslui:

A fost efectiv luat de apă are crater de un metru pe o lungime de 50 de metri.

După dezastrul de săptămâna trecută, Suceava a fost lovită din nou de vremea rea. A căzut grindină în mai multe zone. Este alertă şi în Argeş. Şi aici zeci de gospodării au fost inundate de apele umflate şi de aluviuni.

La Ploieşti, furtunile au făcut dezastru. Două maşini au fost avariate de un copac rupt de vânt, care a căzut peste ele.  Potrivit hidrologilor, va fi cod galben de inundaţii până marţi, la ora 18.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » Noi alerte meteo după ce furtunile au făcut prăpăd. Meteorologii anunță vijelii și pericol de inundații