Antena Meniu Search
x

Video Nou val de praf saharian peste România. Meteorologii anunţă vreme caldă cu temperaturi record în mai multe regiuni ale ţării

Un nou val de aer fierbinte va acoperi ţara mâine şi poimâine. Meterologii se aşteaptă la noi recorduri de temperatură. Soarele a încins atmosfera peste aşteptări şi astăzi. A fost o zi total atipică, în comparaţie cu cea de anul trecut, când în România a fost cod roşu de viscol şi ninsori. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.04.2024, 19:50

Vezi și

În urmă cu exact cu un an, pe 5 aprilie, un vortex polar îngropa în zăpadă mai multe judeţe din Moldova. Drumuri închise, maşini blocate şi bolnavi duşi la spital cu vehicule de la ISU. La Iaşi erau minus patru grade Celsius. Astăzi vremea a căzut în extrema cealaltă. Soarele generos a urcat temperaturile peste cele normale. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Aceeaşi zi, acelaşi loc, un an distanţă. Câmpurile încep să înverzească, la fel şi copacii. Afară sunt 20 de grade Celsius, aşa că am renunţat la hainele groase pentru cele subţiri de vară.

Maxima zilei a fost de 25 de grade Celsius

Vremea ne-a răsfăţat astăzi peste tot prin ţară cu temperaturi cu 7, 8 grade Celsius mai mari decât ar fi fost normal. Maxima zilei a fost în sudul ţării, la Calafat: 25 de grade.

Pe acelaşi subiect

Ana Gheorghe, reporter Observator: În Bucureşti este atmosferă ca de început de vară în acest weekend. Vom continua să avem 23-24 de grade Celsius după-amiază, iar ploi, tot ca de vară, ar putea să apară mâine în cursul serii şi al nopţii.

Temperaturile anormale şi seceta au atrofiat şi întinderile de apă. Un lac din Olt s-a uscat pe jumătate. Localnicii privesc îngrijoraţi păsările stinghere, care nu mai au cuiburi, şi zeci de peşti care au rămas pe pământul crăpat. De două luni nu a mai căzut niciun strop de ploaie pe acolo.

Robert Ilinca, viceprimar comuna Ipotești: Dacă ţine în rimtul ăsta, anul viitor eu spun că nu o să mai fie nimic acolo. Fermierii sunt foarte afectaţi.

Meteorologii anunţă încă un val de căldură peste România

În timpul acesta, încă un val de căldură și praf saharian se apropie de România. 

Mihai Timu, meteorolog: Ceva mai bine va fi pentru partea de vest şi sud-vest a teritoriului. Vom avea maxime de până la 24-25, chiar izolat, 26 de grade. Cel mai răcoare va fi la malul mării. Duminică nu va fi o vreme prea bună pentru plimbări pentru că vor fi înnorări temporare, posibil ploi, de asemenea, un vânt moderat şi prin urmare, maxime doar între 14 şi 17 grade.

Şi săptămâna viitoare se anunţă la fel - cu ploi puţine şi temperaturi peste cele normale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Nou val de praf saharian peste România. Meteorologii anunţă vreme caldă cu temperaturi record în mai multe regiuni ale ţării