Antena Meniu Search
x

Video Vreme extremă în SUA: Ninsorile abundente, ploile torenţiale şi vântul puternic au lovit nord-estul ţării. Furia naturii se îndreaptă spre Europa

Vremea extremă a făcut ravagii în Statele Unite! O combinaţie dezastruoasă de ninsori abundente, ploi torenţiale şi vânt puternic a lovit nord-estul ţării. Nici continentul european nu va scăpa de furia vremii. În acest weekend, furtuna Kathleen se va năpusti asupra întregii coaste de vest a Angliei, Ţării Galilor şi Scoţiei! 

de Redactia Observator

la 05.04.2024, 08:25

Vezi și

Ninsorile abundente, ploile torenţiale şi vântul puternic i-au luat prin surprindere pe americani. Fenomenul extrem poartă şi numele de ciclonul-bombă.

Localnic: Nu am mai văzut aşa ceva până acum. Pălăria mea a zburat efectiv la zece metri în aer şi am lăsat-o baltă. 

Locuitorii statului Maine au trecut de la hainele subţiri la gecile groase şi s-au văzut nevoiţi să dea la lopată ore în şir.

Furia naturii se îndreaptă spre Europa

Pe acelaşi subiect

Localnic: Curăţ aleea pentru soţia mea. Încerc să îndepărtez zăpada ca să nu îngheţe la noapte.

Stratul gros de omăt a paralizat traficul în mai multe regiuni, iar autorităţile au fost nevoite să închidă mai multe artere principale de circulaţie. Probleme au fost şi pe aeroporturi - peste 1.200 de zboruri au fost amânate și alte 300 anulate. Mai multe regiuni au fost răvăşite de vântul puternic. Stâlpi de înaltă tensiune au părut de hârtie în faţa rafalelor şi au fost puşi la pâmânt în doar câteva clipe. Peste 500.000 de persoane au rămas în beznă, iar mai multe şcoli au fost şi ele închise. 

În Pennsylvania, două persoane şi-au pierdut viaţa, după ce mai mulţi copaci au căzut pe mașinile în care se aflau.  Aceeaşi soartă a avut-o şi o femeie din New York.  Planurile turiştilor au fost şi ele date peste cap. 

Christina Sinclair, turist: Ne-am fi dorit o vreme ceva mai bună pentru a ne plimba, dar este... este începutul lunii Aprilie şi ştiţi, vremea este imprevizibilă. Deci, ce putem face...

Turist: Nu este ceea ce speram, vizitez Boston pentru prima dată.

De astăzi, şi Marea Britanie este în alertă. Meteorologii au emis deja un cod galben de vânt, ploi și ninsori. În acest weekend, furtuna Kathleen va lovi coastele de vest ale Angliei, Ţării Galilor şi Scoţiei - dar şi a Irlandei de Nord. Vântul va sufla cu peste o suta de kilometri pe oră. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Vreme extremă în SUA: Ninsorile abundente, ploile torenţiale şi vântul puternic au lovit nord-estul ţării. Furia naturii se îndreaptă spre Europa