Antena Meniu Search
x

Video O furtună cu nămeţi cât casa a lovit în Balcani. 10 autocare care trecuseră prin România, împotmolite în Bulgaria: "Stăm blocați de ieri!"

Zona Mării Negre a fost lovită de cea mai puternică furtună din ultima sută de ani. Din cauza ninsorii şi viscolului, zece autocare care trecuseră prin România au rămas blocate în Bulgaria, în apropiere de Veliko Târnovo. În zonă s-au împotmolit şi alţi români care veneau din Turcia. Iar în Republica Moldova, doi oameni au murit după ce maşina lor a fost îngropată de zăpadă.

de Redactia Observator

la 27.11.2023, 21:49

Vezi și

În Bulgaria, în nord-estul ţării a fost decretată stare de urgenţă. Peste noapte, în zona Veliko Târnovo, 500 de oameni au rămas blocaţi în 10 autocare care trecuseră şi prin România. Din cauza nămeţilor, nici măcar freza care le deschidea drumul nu a mai putut înainta. Mulţi români au rămas împotmoliţi aproape de Şumen, după ce au plecat din Turcia.  

Sute de oameni, blocaţi în viscol în Bulgaria

"Stăm blocați de ieri de la ora 22:00! Venim de la Istanbul. Oricum am înțeles că sunt vamile închise", a scris un bărbat pe un forum dedicat românilor din Turcia. 

La Ruse, autorităţile au interzis accesul camioanelor din România din cauza condiţiilor grele de drum. Între Razgrad și Tărgovişte, armata și pompieri cu autospeciale au scos din nămeţi 60 de mașini blocate, în care se aflau și familii cu copii. Printre cei care au petrecut toată noaptea izolaţi de viscol şi mulţi români. 

Pe acelaşi subiect

"Am mers Ruse-Razgrazd si aici e totul închis de poliţie; nu putem nici să înaintăm spre Targovishte, nici să ne întoarcem la Ruse", a scris un român pe acelaşi forum. 

Nici localnicii nu s-au putut deplasa cu maşinile. Sute de mii de oameni nu au curent electric, unii dintre ei de 40 de ore. 

Patru oameni, morţi de frig în Republica Moldova

Peste Prut, în Republica Moldova, patru oameni şi-au pierdut vieţile din cauza vremii rele. Doi dintre ei au murit în urma unor accidente de circulaţie, în timp ce alţi doi au fost găsiţi în maşina îngropată de nămeţi în Căuşeni. Localnicii s-au mobilizat cu lopeţile să îi scotă, dar era prea târziu. 

În Rusia, la Soci, valurile uriaşe au spart geamurile apartamentelor de la parterul blocurilor şi au luat maşini pe sus. Tot din cauza furtunii, fundaţia unei clădiri a cedat. Vântul a bătut cu 140 de kilometri pe oră şi a doborât zeci de copaci. Circulaţia a zeci de trenuri a fost oprită după ce calea ferată s-a surpat din cauza valurilor învolburate. 

În peninsula Crimeea, autostrăzile au fost acoperite de apă. 500.000 de oameni au rămas fără curent electric în teritoriul ocupat de ruşi, iar 350 de persoane au fost evacuate în miezul nopţii de salvatori şi armată. În total, furtuna a ucis patru oameni în Rusia, printre care şi un marinar aflat pe o navă eşuată în strâmtoarea Kerci. 

Experţii militari se tem că minele ucrainene plasate în largul coastelor Odesei ar putea fi duse în larg, unde reprezintă un pericol uriaş pentru navigaţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » O furtună cu nămeţi cât casa a lovit în Balcani. 10 autocare care trecuseră prin România, împotmolite în Bulgaria: "Stăm blocați de ieri!"