Ploi, grindină şi vijelii în mai bine de jumătate de ţară. Cod galben în 25 de judeţe, în următoarele ore

De Veronica Micu.
Publicat: 21.07.2021, 10:26.
Actualizat: 21.07.2021, 10:27

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri o atenţionare cod galben de vreme rea în 25 de județe. Vor fi ploi torenţiale, vijelii şi grindină, până la ora 22.00.

Ploi, grindină şi vijelii în mai bine de jumătate de ţară. Cod galben în 25 de judeţe, în următoarele ore

istockphoto.com / meteoromania.ro

În intervalul 10.00 – 22.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în zona de munte, Transilvania, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei și local în nordul Munteniei. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20...30 l/mp și izolat 40...45 l/mp. Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vrancea și Buzău.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Citește și:

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în celelalte județe din Muntenia. Temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 55...65 km/h în Moldova și local în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, iar în zona montană înaltă, cu precădere a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 70...80 km/h, potrivit ANM.

Prognoză specială pentru București: Reprize scurte de ploi și vijelii după-amiaza

Meteorologii au anunțat pentru miercuri temperaturi de 30 de grade în Capitală. După-amiaza vor fi reprize de ploi și vijelii.

Conform prognozei speciale emise pentru București, miercuri, instabilitatea atmosferică se va accentua după-amiaza, când vor fi averse (1 - 5 l/mp, izolat peste 10 l/mp), descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și condiții de grindină. Temperatura maximă, apropiată de norma climatologică a perioadei, va fi în jurul valorii de 30 de grade.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.