Antena Meniu Search
x

Europa, lovită de fenomene meteo extreme. Cod violet în Germania, grindină cât mărul în Italia - VIDEO

În Germania, meteorologii au emis cel mai înalt nivel de alertă pentru ploi abundente şi inundaţii. Este în vigoare o avertizare cod violet pentru landurile din sud-vestul ţării.

de Oscar Stanciu

la 14.07.2021, 13:49

În Germania, cele mai afectate oraşe sunt Düsseldorf, Köln, Trier.

WetterMelderDE

Pentru aceste zone specialiştii prognozează cantităţi de peste 120 litri/mp şi viituri masive.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O alertă de cod roșu pentru furtuni violente este în vigoare şi în Polonia. Ungaria, Serbia, Letonia se află sub avertizări cod roşu de caniculă.

În aceste ţări termometrele vor indica valori de peste 38 grade Celsius, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

WetterMelderDE

În Italia, grindina a fost de mărimea unui măr în zona Mantovano

În Italia, grindina a fost de mărimea unui măr în zona Mantovano.

În Italia, grindina a fost de mărimea unui măr în zona Mantovano

MeteoNews 24

Pe aeroportul din Milano, un avion a fost aproape distrus de bucăţile mari de gheaţă.

Pe aeroportul din Milano un avion a fost aproape distrus de bucăţile mari de grindină

MeteoNews 24

Prognoza meteo pentru Europa - 15 iulie

În partea centralã, central-vesticã, nordicã şi de nord-est a Europei, vremea va fi în general instabilã. Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin averse locale, care vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descãrcãri electrice. Izolat, va cãdea grindinã.

În rest, cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua. Vântul va avea intensificãri, local în vestul, nord-vestul şi sudul Europei şi izolat în rest, iar acolo unde se va asocia cu averse, va lua, trecãtor, aspect de vijelie. Temperaturile vor marca o scãdere faţã de ziua precedentã în regiunile centrale, în rest nu se vor modifica semnificativ, iar în cele nord-estice, estice şi sud-estice vremea va fi cãlduroasã, local canicularã în orele amiezii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Europa, lovită de fenomene meteo extreme. Cod violet în Germania, grindină cât mărul în Italia - VIDEO