Antena Meniu Search
x

Ploieștenii au rămas, de o săptămână, fără apă caldă. Autoritățile își pasează vina între ele: "Să le fie rușine"

Ploieştiul nu mai are apă caldă de o săptămână. Peste 130.000 de locuitori sunt afectaţi întreruperea furnizării de apă caldă din pricina lucrărilor ce au loc la unul dintre cazane. Autorităţile îşi pasează vina între ele, iar în tot haosul creat, ploieşenii s-au întors în era primitivă şi caută soluţii pentru a face faţă situaţiei. 

de Redactia Observator

la 09.08.2022, 08:33

Vezi și

De pe 1 august, odată cu sistarea furnizării apei calde, lucrările de reparaţie au început, doar ca au fost oprite ulterior la cererea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Prahova, cu care compania are contractul de distribuţie.

Cristinel Socolescu, director tehnic Termoficare Prahova: Noi avem toate materialele pregătite, avem contract cu reparatorul, avem comandă pentru restul materialelor, şi pentru restul echipamentelor. Din momentul în care am primit sistarea am revenit la starea iniţială, punând izolaţia la loc, şi am întrerupt toate lucrările care erau aferente cazanului de apă fierbinte numărul 2. 

În momentul de faţă, cazanul cu pricina, care asigura alimentarea cu energie termică în Ploieşti, se află într-o stare tehnică deplorabilă.

Mihai Savin, director Termoficare Prahova: Dacă acest cazan nu este reparat, s-ar putea să fie 0 energie termică la iarnă. Chiar dacă este reparat, dacă nu căutăm soluţii, să adăugăm un plus de energie termică, la iarnă iarăşi vor fi probleme. 

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Prahova, care administrează CET Brazi, spun că primăria ar putea înfiinţa o societate care să preia compania de termoficare.

Cristian Apostol, vicepeşedinte CJ Prahova: Noi o să livrăm CET Brazi către Primărie, să poată fi livrată apă caldă. Deci aşteptăm din partea primăriei înfiinţarea acestei societăţi comerciale, sau să ne spună dacă o anumită societate comercială din patrimoniul primăriei poate să preia.

Primarul, însă, îl contrazice.

Andrei Voloşevici, primarul Ploieşti: Preşedintele Consiliului Judeţean a dat o soluţie care n-are nici o legătură cu legalitatea. Ba mai mult, o parte din presă m-a acuzat de faptul că nu vreau să pun în practică soluţia care s-a dovedit a fi ilegală.

În timp ce responsabilitatea este aruncată de la o autoritate la alta, ploieştenii caută soluţii.

Femeie: Afacerile sunt tot intre ei, iar noi suferim. Să le fie ruşine.

TânărAm pus aceste bidoane de apă ştiind că aici sunt 50 de grade. Nu vreau să încălzesc apă la aragaz, să nu consum gaz, sau să îmi cumpăr instant să consum curent. 

Alţii fac duşuri la rudele ori prietenii care au centrale termice.

LocalnicVina este a dumnealor, celor de la primărie si consiliu că nu s-au preocupat serios. Probabil nu au oamenii care să facă lucruile astea. 

Operatorul de termoficare susține că le-a propus autorităților publice locale o soluţie: să închirieze două cazane mobile de apă fierbinte de la o firmă străină în perioada operațiunilor de reparații, iar ulterior să recupereze investiţia de la autorităţi. Nu au primit încă un răspuns la această propunere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » Ploieștenii au rămas, de o săptămână, fără apă caldă. Autoritățile își pasează vina între ele: "Să le fie rușine"