Antena Meniu Search
x

Galerie foto Praf saharian peste România, în următoarele 24 de ore. Masa de aer cu particule de nisip va traversa ţara noastră azi şi mâine

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că o masă de aer cu praf saharian va traversa miercuri și joi România. Potrivit specialiştilor ANM, în noaptea de joi spre vineri, această masă de aer va depăși aria geografică a ţării noastre și se va regăsi deasupra Mării Negre și Ucrainei.

de Redactia Observator

la 27.03.2024, 14:53

Vezi și

Astfel, de miercuri, de la ora 12.00, până joi, la ora 22.00, circulația aerului se va menține predominant sud-vestică și va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României, concentrații mai mari urmând a se înregistra în regiunile sud-vestice, sudice și estice, transmit meteorologii ANM într-un comunicat.

Evoluția masei de aer încărcate cu particule de praf 28 martie, ora 02 LT

meteoromania.ro

Praf de aer saharian peste România

În noaptea de joi spre vineri masa de aer încărcată cu particule de praf va depăși aria geografică a României și se va regăsi deasupra Mării Negre și Ucrainei.

Pe acelaşi subiect

Evoluția masei de aer încărcate cu particule de praf 28 martie, ora 14 LT

meteoromania.ro

"Ploile se vor semnala în special în vestul, sud-vestul, centrul și nordul teritoriului. Depunerile de praf vor putea fi observate în special în zonele și intervalele cu ploaie", se mai arată în informarea Adminustrației Naționale de Meteorologie.

Informare de vreme severă în toată ţara, până vineri

Administrația Națională de Meteorologie anunță că până vineri, inclusiv, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării. Meteorologii au emis o informare meteorologică. De asemenea, ei au redactat două avertizări cod galben de vânt valabile în special în zonele montane.

Informarea meteorologică este valabilă de miercuri, la ora 10.00, până vineri, la ora 21.00. Potrivit ANM, în intervalul menționat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60...70 km/h. Va ploua îndeosebi în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor fi cantități de apă de 10...15 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă de la munte.

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vânt valabilă miercuri, în intervalul orar 10.00-22.00. Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei, în cea mai mare parte a Moldovei, în Carpații Meridionali și de Curbură. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h, scrie în avertizare. Un alt cod galben va fi în vigoare începând de miercuri, la ora 22.00, până joi, la ora 10.00. Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali. Vor fi viteze în general de 55...65 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 90 km/h, au precizat meteorologii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Praf saharian peste România, în următoarele 24 de ore. Masa de aer cu particule de nisip va traversa ţara noastră azi şi mâine