Antena Meniu Search
x

Video Primul wekeend cu temperaturi de peste 40 de grade în București. Zonele din Capitală în care putem cere ajutor

Locuitorii Capitalei resimt căldura apăsătoare şi se pregătesc pentru un weekend de foc. Vom resimţi peste 40 de grade Celsius, iar la soare va fi de-a dreptul sufocant. Comitetul pentru situaţii de urgenţă a luat mai multe măsuri pentru a proteja şi avertiza populaţia. Chiar şi aşa, medicii ne recomandă să amânăm orice deplasare care nu e urgentă.

de Redactia Observator

la 22.07.2022, 19:40

Vezi și

Primele centre de prim-ajutor au fost deschise în Bucureşti

Unul dintre ele a fost deschis în sectorul 4, chiar la intrarea în parcul Lumea Copiilor.

Alina Paraschiv: Un pahar cu apă, aer condiţionat, pot sa stea pe scaun daca doresc, sau se pot intinde pe pat daca le este rău. Putem suna si la ambulanţă daca e ceva mai grav.

Până acum, însă, bucureştenii nu i-au trecut pragul. N-a fost nevoie. Un alt punct este la Piaţa Apărătorii Patriei. Aici a fost nevoie, dar n-a fost deschis în prima parte a zilei.

Pe acelaşi subiect

Bătrână: Tocmai voiam că am fost la medic și chiar voiam un pahar cu apă rece, dar am băut de la nepoțica apă caldă.

Câteva ore mai târziu, zeci de bucureşteni răpuşi de căldură trecuseră deja pe la asistenţii medicali.

Ecaterina Dumitrică, asistent medical: În foarte mute cazuri tensiunile scad pe temperaturi ridicate și verificăm valorile tensionale. Mai discutăm puţin cu ei să le eliminăm starea de panică, poate de multe ori se panicheaza. Mai mult vârstnici, tinerii nu prea ne-au cerut ajutorul.

Oamenii pot cere ajutorul şi în farmacii

Toni Greblă, Prefectul Capitalei: Toate farmaciile le vor oferi celor la nevoie un scaun, un pahar de apă rece vor putea să li se ia la nevoie şi o tensiune şi va fi apelat sistemul de urgenţă dacă, Doamne fereşte, va fi necesar. Am dispus ca toate cişmelele publice să fie funcţionale.

Prevenţia este, însă, mai importantă, spun medicii. Pentru a ţine la curent populaţia, ISU Bucureşti emite constant alerte în legătură cu evoluţia temperaturilor.

Purtător de cuvânt ISU: Prin aceste panouri transmitem mesaje participanţilor la trafic şi pietonilor care pot observa din peste 50 de puncte din Capitală astfel de informări în timp real.

Măsurile se vor menţine, spun autorităţile, cât timp va fi nevoie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Primul wekeend cu temperaturi de peste 40 de grade în București. Zonele din Capitală în care putem cere ajutor