Antena Meniu Search
x

Foto Prognoza meteo 21 octombrie 2021. Va fi deosebit de cald în Moldova, cu temperaturi maxime de 23° Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 21 octombrie 2021. Se anunță o vreme frumoasă, chiar caldă pentru această perioadă a anului.

de Redactia Observator

la 20.10.2021, 15:41

Cerul va fi variabil, mai mult senin la deal și la munte, însă în zonele joase de relief, local se va semnala ceață sau nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar pe arii mai restrânse și cu viteze mai mici în regiunile estice și nord-vestice. Temperaturile minime se vor încadra între 1 și 12 grade, mai scăzute în depresiuni.

Vremea joi 21 octombrie 2021

Vremea va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această dată, chiar deosebit de caldă în regiunile nordice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14...15 grade pe litoral și 22...23 de grade în Moldova, iar cele minime se vor situa, în general, între 4 și 12 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales noaptea în vestul și nord-vestul țării, unde pe alocuri va ploua în general slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special în zona înaltă, și cu viteze mai mici în Crișana, Dobrogea și Moldova. Dimineața și noaptea, local în zonele joase se va semnala ceață.

Prognoza meteo București

Pe acelaşi subiect

Vremea se va menține frumoasă și va continua să se încălzească, devenind caldă pentru această dată din an. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 4...7 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vremea la munte

Vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în zona Carpaților Occidentali, unde pe alocuri va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în special în zona înaltă. Dimineața și noaptea, pe văi și în depresiuni, se va semnala ceață.

Vremea în Europa

În regiunile nordice și nord-estice ale continentului și în mai mică măsură în partea centrală va predomină aspectul închis și ploios al vremii, în condițiile nebulozității accentuate deasupra unei zone uriașe delimitate aproximativ de nord-vestul Franței, nordul Suediei, Munții Ural, Munții Carpați și Italia. Mai plăcut va fi numai în sud-estul balcanic și în sud-vestul iberic, regiuni aflate sub cer mai mult senin sau variabil. 

Ploi abundente se vor semnala împrejurul Marii Baltice; mai slabe vor fi ploile din vestul Rusiei, din țările estice, central-estice și centrale, cele pe arii mai restrânse între Ucraina, Italia și Elveția, de asemenea cele izolate sau pe alocuri din zonele apropiate de Marea Mediterana - din estul Spaniei până în Albania și vestul Greciei. Precipitații mixte sau mai ales sub formă de ploaie vor fi în nord-vestul Peninsulei Scandinavice și sporadic în cel al Arhipelaglui Britanic. 

Vânt intens ori puternic pe timp îndelungat se prefigurează pentru Marea Nordului și pentru suprafață oceanului la vest de Norvegia, cel puțîn moderat - la nord de Regatul Unit și în țările centrale, iar cu precădere slab - în spațiul balcano-carpatic. Față de ziua precedentă, în regiunile din jumătatea sud-estică a continentului va fi ușor mai cald, iar în cea nord-vestică - mai rece; această di urmă schimbare va trece aproape neobservată in sud-estul Spaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Prognoza meteo 21 octombrie 2021. Va fi deosebit de cald în Moldova, cu temperaturi maxime de 23° Celsius