Antena Meniu Search
x

Video România, sub potop: Localităţi măturate de ape, turişti blocaţi în staţiuni, străzi inundate şi acoperişuri puse la pământ

România, sub potop. Furtunile extreme şi ploile care au căzut cu nemiluita au umflat râurile, iar apele au luat pe sus poduri în mai multe judeţe. Localităţi măturate de ape învolburate, turişti blocaţi în staţiuni, străzi inundate şi acoperişuri puse la pământ. Iar vremea continuă să-şi arate furia până înspre dimineaţă. 

de Redactia Observator

la 31.07.2022, 20:58

Vezi și

Până ieri era drum. Acum, o apă învolburată desparte casele. Viitura a măturat tot şi a dus la vale pietre, noroi şi multă mizerie. Râul Putna s-a umflat atât de tare, încât podul de la Vadu Roşca a fost înghiţit de ape. Puhoaiele au lovit fără milă şi au înghiţit construcţia.

La Măcin, tot în Vrancea, bucăţi de grindină, mari cât un ou de bibilică, au săgetat curţile oamenilor ca nişte rachete. Viţa de vie din această godpodărie a fost pusă la pământ.

În Constanţa, la Valul lui Traian, sunt imagini parca desprinse din filme. În această poză, unui localnic apa îii trece de brâu. Apele, care se rostogolesc cu viteză ameţitoare, mătură tot în cale.

Furtunile au măturat România de la un capăt la altul

Pe acelaşi subiect

În Prahova, la Azuga, viitura a smuls un pod din apropierea pârtiei şi l-a purtat kilometri buni. Tuburile uriaşe s-au proptit într-un alt podeţ, pe care riscă acum să-l doboare. La Suceava, grindina a făcut covor de gheaţă. Iar în Oradea ploile extreme au distrus cea mai modernă secție de Urgențe din România, inaugurată în 2020. Tavanul are deja fisuri în multe locuri. Gurile de canalizare din oraş arată ca nişte fântâni arteziene, iar vântul loveşte cu puterea unui uragan.

În Cluj, vijeliile au distrus solariile. Pe străzi, apa curge râuri-râuri şi noroiul a invadat un cartier. Gardurile au cedat, iar maşinile plutesc ca pe un lac. În staţiunea Şuior din Maramureş, câţiva turişti au tras o spaimă zdravănă. Cinci adulţi şi un copil de doi ani au rămas ai nimănui, după ce telescaunele s-au blocat. Oamenii au coborât pe jos. La Târgu Lăpuş, vântul a făcut acrobaţii cu acoperişul unui bloc.

Norii au făcut spectacol pe cer în Zalău. Pâlcuri pufoase în toate nuanţele de gri şi-au croit drum de-a lungul oraşului. În Caraş, la Băile Herculane, localnicii s-a simţit ca-n Asia. A plouat mocăneşte ore în şir. Comuna Matca din Galaţi pare pur şi simplu scufundată. Drumul s-a transformat în râu. Până la trei dimineaţa, trei sferturi din ţară este colorată în coduri galbene şi portocalii de vreme extremă. Vijeliile şi ploile vor lovi fără milă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » România, sub potop: Localităţi măturate de ape, turişti blocaţi în staţiuni, străzi inundate şi acoperişuri puse la pământ