Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rupere de nori în 13 judeţe, în următoarele ore. Cod portocaliu şi galben de ploi torenţiale, vânt şi grindină

Meteorologii au emis, sâmbătă, avertizări cod portocaliu şi galben de ploi torențiale sau vânt puternic pentru localităţi din 13 judeţe.

de Redactia Observator

la 03.08.2024 , 15:28

Meteorologii au emis sâmbătă o avertizare Cod portocaliu de furtuni valabil în mai multe localități din județele Prahova și Buzău.

Potrivit ANM, sunt vizate localitățile Sângeru, Posești, Șoimari, Cărbunești, Chiojdeanca, Surani, Lapoș, Ariceștii Zeletin, Salcia din județul Prahova și Berca, Pătârlagele, Vernești, Mărăcineni, Pârscov, Tisău, Cislău, Calvini, Cernătești, Viperești, Săpoca, Pănătău, Cătina, Unguriu, Măgura din județul Buzău.

În aceste zone se vor semnala vijelie puternică, cu viteza vântului la rafală de 70-80 km/h, grindină, frecvente descărcări electrice și averse torențiale.

Articolul continuă după reclamă

Avertizarea este în vigoare până la ora 16.10.

Pe acelaşi subiect

Unde este aşteptat codul galben

Până la aceeași oră, sunt așteptate averse torențiale care vor acumula 15...25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie, grindină în localităţi din județele Botoşani, Suceava, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Iaşi, Vaslui, Mureş și Harghita.

În Delta Dunării, pe litoral și în alte câteva zone din județul Tulcea, se anunță, până la ora 19.00, intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 50...70 km/h.

De asemenea, până la ora 18.00, în zona de munte a județului Cluj se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 90...120 km/h.

Simultan, Capitala şi 14 judeţe se află, sâmbătă, sub avertizări de vreme extremă. Astfel, în județele Călărași, Ialomița, Brăila și în partea continentală a județului Constanța este cod portocaliu de caniculă, iar sud-vestul, centrul și nordul Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în cea mai mare parte a Dobrogei este cod galben de arșiță.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Vremea » Rupere de nori în 13 judeţe, în următoarele ore. Cod portocaliu şi galben de ploi torenţiale, vânt şi grindină