Antena Meniu Search
x

Video Seceta amenință culturile din zona Moldovei. Fermierii se gândesc cu groază cum hectare întregi pot fi compromise

Agricultura României nu scapă de dependenţa de starea vremii, iar seceta este cel mai aprig duşman. Fermierii din zona Moldovei privesc neputincioşi culturile compromise, după ce a plouat de două ori mai puțin decât era nevoie. O soluţie ar fi investiţiile în sistemele de irigaţii care ar provoca însă noi scumpiri. 

de Adrian Obreja

la 30.03.2022, 14:12

Vezi și

Agricultorii privesc cu groază terenurile pentru că seceta afectează toate culturile. Spre exemplu, în zona Moldovei, în anul agricol 2020 -2021 s-au înregistrat aproximativ 400 de litri pe metrul pătrat. În anul agricol 2021-2022, din care s-a scurs deja jumătate, s-au înregistrat doar 40 de litri.

Agricultorii îşi fac griji pentru recolta de anul acesta. Mulţi spun că încă au suprafeţe mari de teren pe care nu le-au semănat din cauza lipsei precipitaţiilor. Astfel, preferă să păstreze seminţele şi să le pună la anul. Veştile nu sunt tocmai bune nici pentru mai departe pentru că se vor anunţa temperaturi peste media normală a acestei perioade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Seceta amenință culturile din zona Moldovei. Fermierii se gândesc cu groază cum hectare întregi pot fi compromise