Antena Meniu Search
x

Sudul Spaniei "se topeşte" la 44 de grade, în timp ce Berlinul e măturat de inundaţii. Vreme nrecruţătoare face ravagii şi în SUA

Fenomenele meteorologice extreme continuă să creeze probleme atât în Europa, cât şi în Statele Unite. Furtunile violente urmate de inundaţii alternează cu perioade de caniculă cu totul neobişnuite în acest sezon. Iar în America de Nord li se adaugă, acum, şi fumul persistent al incendiilor de pădure din Canada, devenit o ameninţare serioasă pentru sănătatea publică. 

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 09:20

Vezi și

Haosul a domnit în ultimele zile pe marile aeroporturi din nord-estul Statelor Unite, inclusiv pe cele din New York. Din cauza ameninţării unor furtuni deosebit de puternice, peste 7.000 de curse aeriene au fost anulate sau întârziate ieri în toată ţara. A fost totuşi mai bine decât luni, când numărul zborurilor perturbate a trecut de 11.000.

În Texas, tornadele violente de săptămâna trecută sunt urmate de caniculă, care a făcut deja două victime. Este cald şi la Chicago şi în zona marilor lacuri, dar aici pericolul vine de la fumul incendiilor din Canada, care persistă în atmosferă tot din cauza condiţiilor meteo. O alertă pentru "aer nesănătos" a fost emisă şi în statul Michigan.

De partea aceasta a Atlanticului, căldura excesivă a cuprins şi Spania, cu aproape 44 de grade în sud. Cu evantaie, pălării, îngheţată şi multă apă rece, turiştii şi localnicii se străduiesc să înfrunte căldura.

Dar în timp ce spaniolii sunt îngrijoraţi de secetă, ploile torenţiale au inundat străzile la Berlin. Rafalele de vânt au atins chiar şi o sută de kilometri pe oră şi câteva persoane au fost rănite de copaci sau crengi doborâte. A fost decretată "starea de urgenţă meteorologică" iar pompierii au fost solicitaţi pentru sute de intervenţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Sudul Spaniei "se topeşte" la 44 de grade, în timp ce Berlinul e măturat de inundaţii. Vreme nrecruţătoare face ravagii şi în SUA