Antena Meniu Search
x

Video Temperaturi scăzute, ploi și vânt, după cea mai călduroasă zi din 2022. Când se încălzi din nou

A fost cea mai călduroasă zi de la începutul anului: 23 de grade Celsius. Oamenii au ieşit să se plimbe, în mânecă scurtă, şi s-au relaxat la terase. Mâine se întorc frigul şi ploile, dar din fericire, nu pentru mult timp. 

de Redactia Observator

la 24.03.2022, 23:08

Vezi și

La fel ca-n poezia lui George Topârceanu, primăvara a adus bucurie în toată ţara. La Timişoara, terasele au fost din nou pline. Oamenii s-au relaxat la soare sau au ieşit la plimbare. Brusc, gecile au devenit un accesoriu inutil. La prânz, centrul oraşului Craiova era un furnicar. Oamenii au ieşit să admire pomii înfloriţi. Încurajate de vremea frumoasă, albinele au ieşit şi ele să culeagă polen. Cea mai mare temperatură a fost înregistrată în Oltenia: 23 grade Celsius.

În Capitală au fost 22 de grade. Mulţi bucureşteni au renunţat la mijloacele de transport în comun. Au preferat să meargă pe jos, cu bicicleta sau cu trotineta.

Au fost temperaturi ca de mai, spre deosebire de anul trecut, când, pe 24 martie, a nins în multe zone ale ţării, inclusiv în Bucureşti, unde au fost doar 5 grade Celsius.

Simona Căpşună, meteorolog Observator: Astăzi ne-am bucurat de temperaturi mai mari cu 7... 8 grade Celsius faţă de cele normale, iar în sudul ţării valorile termice au atins la soare pragul unei zile de vară, adică 25 de grade Celsius. Mâine, în schimb, vremea se va răci accentuat, va ploua prin regiunile estice, va ninge la munte, iar vântul va prinde putere.

Vestea bună este că în weekend temperaturile vor creşte din nou şi vor depăşi 20 de grade Celsius la câmpie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Temperaturi scăzute, ploi și vânt, după cea mai călduroasă zi din 2022. Când se încălzi din nou