Antena Meniu Search
x

Video Toamna începe să se simtă peste tot prin ţară. A fost potop pe litoral, iar multe zone rămân sub avertizări de ploi și inundații

Ultimele zile de vară au venit cu vreme de haine groase în mai toată ţara. Iar la mare a şi plouat în două ore cât pentru două luni, aşa că străzile s-au transformat brusc în râuri. Vremea se strică şi în zilele următoare. Cel puţin jumătate de ţară e fie sub cod galben, fie sub cod portocaliu de ploi şi inundaţii.

de Adrian Obreja

la 28.08.2021, 19:34

Vezi și

În Mangalia a plouat în două ore cât pentru două luni. Imaginile filmate de la adăpostul unei terase arată prăpădul. Vântul bate atât de tare încât mătură tot în cale. Nisipul, prosoapele şi şezlongurile. Umbrelele sunt aruncate ca nişte beţe de chibrituri şi puse la pământ rând pe rând.

Sufocate de prea multă apă, străzile din oraş s-au inundat. Maşinile au înaintat cu greu prin râurile de apă care au apărut pe şosele. ”Ia să vedeţi cum vin valurile!”

O furtună a făcut prăpăd, vineri, pe litoral

Nu s-a supărat toată lumea pe vreme, aşa că cei mai inventivi s-au apucat de pescuit direct în faţa blocului, în bălţile de la ploaie. N-a scăpat nici plaja de efectele furtunii de aseară.

Pe acelaşi subiect

Adrian Obreja, reporter Observator: ”Ce vedeți aici nu este malul mării ci un lac format pe plaja în urma ploilor torențiale de ieri. Un lac care a devenit un loc de joacă ideal pentru cei mici”.

Turist: ”Din păcate, aseară a fost o vreme mare şi-o biruit canalizarea. Văd că a devenit loc de joacă pentru copii. Toată după-masa ieri o fost luată lumina. Asta e, a trecut, n-am avut ce face”

Doar copiii aleg să vadă frumuseţea chiar şi în lucrurile care îi supără pe adulţi. Aterizează de pe tobogane direct în apa de pe plajă.

Temperaturi sub 28 de grade Celsius, avertizări de ploi și inundații

Toamna începe deja să se simtă peste tot prin ţară. Temperaturile nu vor mai depăşi 28 de grade, iar harta se împarte în avertizări.

Jumătate de ţară este deja sub cod portocaliu de ploi abundente. Cantităţile de apă vor depăşi şi 90 de litri pe metru pătrat. Cealalată jumătate este sub cod galben. Averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. Hidrologii au emis şi ei o atenţionare de inundaţii pe mai multe râuri

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Toamna începe să se simtă peste tot prin ţară. A fost potop pe litoral, iar multe zone rămân sub avertizări de ploi și inundații