Antena Meniu Search
x

Toată ţara intră de la ora 15.00 sub avertizare de vreme severă. Revine iarna cu ninsori la munte, iar vremea se răcește majoritatea zonelor

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vreme severă în toată ţara. Potrivit specialiştilor, vremea se strică în majoritatea zonelor, în următoarele ore. Vor fi ploi în Banat, Crișana, Transilvania, Oltenia și vestul Moldovei; la munte, se întorc ninsorile și se va depune strat de zăpadă.  

de Redactia Observator

la 06.03.2024, 10:08

Toată ţara intră de la ora 15.00 sub avertizare de vreme severă. Revine iarna cu ninsori la munte, iar vremea se răcește majoritatea zonelor - Arhiva / imagine ilustrativă

Informarea meteo de vreme severă este valabilă în intervalul: 6 martie, ora 15 – 7 martie, ora 20.

Ninsori la munte, ploi şi lapoviţă în mai multe zone

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații, local moderate cantitativ, în Banat, Crișana, Transilvania, Oltenia și vestul Moldovei. Mai ales în zonele deluroase și montane se vor acumula cantități de apă de 10...15 l/mp și izolat peste 20 l/mp.

Vor fi ploi, iar pe parcursul nopții, în Transilvania și Subcarpații Moldovei vor fi precipitații mixte. 

Pe acelaşi subiect

La munte vor predomina treptat ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Prognoza meteo 6 martie

Valorile termice vor scãdea în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va avea înnorãri, iar aria ploilor se va extinde, astfel cã acestea se vor semnala în jumãtatea nord-vesticã a teritoriului, unde pe arii restrânse vor fi şi descãrcãri electrice, şi izolat în rest.

La munte vor fi precipitaţii mixte, iar seara, pe areale mici, şi în Moldova şi Transilvania. Cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în sud.

Temperaturile maxime se vor situa între 5 şi 16 grade Celsius. Dimineaţa, pe alocuri va fi ceaţã.

Vremea în Bucureşti

Meteorologii ANM au emis o prognoză specială pentru Capitală.

6 martie, ora 15 – 7 martie, ora 8

Cerul va avea înnorări în mare parte din interval și trecător vor fi condiții de burniță sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări noaptea (viteze de 30...40 km/h). Temperatura maximă, peste media caracteristică datei, va fi în jur de 10 grade, iar cea minimă de 3...4 grade Celsius.

7 martie, ora 8 – 7 martie, ora 20

Vremea se va răci și va fi în general închisă. Trecător va ploua slab, iar vântul va sufla moderat, cu ușoare intensificări (rafale de 40...45 km/h). Temperatura maximă va fi de 7...9 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 32 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Toată ţara intră de la ora 15.00 sub avertizare de vreme severă. Revine iarna cu ninsori la munte, iar vremea se răcește majoritatea zonelor