Antena Meniu Search
x

Video Tornadă de foc şi praf, filmată în Rusia. Imagini spectaculoase surprinse la graniţa cu Kazahstan

Imagini spectaculoase au fost surprinse în Rusia. O tornadă de foc şi praf a fost filmată în sudul ţării, la graniţa cu Kazahstan.

de Redactia Observator

la 20.08.2021, 13:52

Vezi și

Este neclar dacă tornada a făcut victime, dar clipul, filmat de un trecător şi postat online, a devenit, rapid viral. Este o vară de foc pentru Rusia. Incendiile de vegetaţie au ars peste 17 millioane de hectare de pământ. Un nou record, care îl doboară pe cel stabilit în 2012.

170 de focare sunt active în prezent în toată Rusia. 

O tornadă de foc a pârjolit totul în cale, în satul Vilia din Grecia

Imagini teribile au fost filmate zilele trecute şi în satul Vilia din Grecia, unde, din cauza condițiilor meteo și a incendiilor de vegetație, s-a format un vârtej de foc care a pârjolit dealurile și copacii. În regiune, flăcările devastatoare au izbucnit la începutul săptămânii și, în ciuda eforturilor depuse de pompieri, nu par a fi stinse prea curând.

 Incendiile violente din Grecia au devastat peste 100.000 de hectare de teren în Grecia, de la sfârşitul lui iulie. Sute de case şi de întreprinderi mici au fost devorate de flăcări pe Insula Evia, situată la 200 de kilometri nord-est de Atena, dar şi într-o parte a Peloponezului şi la periferia Atenei, începând de la 27 iulie. Aceste incendii, cauzate de caniculă, la începutul lui august, au cauzat pagube de mediu considerabile. Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a evocat o catastrofă de mediu fără precedent, pe care a legat-o în mod direct de modificările climatice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Tornadă de foc şi praf, filmată în Rusia. Imagini spectaculoase surprinse la graniţa cu Kazahstan