Antena Meniu Search
x

Video Tragedie evitată la secundă, în București. Copac pus la pământ de furtună, chiar după ce o femeie a trecut pe lângă el

Vara extremelor: Capitala a trecut de la caniculă la furtună în nici o oră. Dacă la amiază, temperatura resimţită s-a apropiat de 40 de grade Celsius, după prânz au venit furtuni puternice şi termometrul a coborât la 18 grade Celsius. Vijelia a pus la pământ mai mulţi copaci şi stâlpi de electricitate. Locuitorii din Bucureşti şi Ilfov au fost atenţionaţi prin RO-ALERT să rămână în case. În munţii Bucegi, un turist străin a murit lovit de trăsnet

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 16.07.2022, 19:52

Vezi și

Într o zi caniculară de weekend multi bucuresteni s-au refugiat la piscină încă de dimineaţă.

Mădălina Iacob, reporter Observator: Chiar dacă termometrul arată 33 de grade în Capitală, temperatura resimțită este mult mai mare. Indicele temperatura-umezeală a depăşit deja pragul critic de 80 de unități. 

De la caniculă la furtună în doar o oră, în București

Din senin însă, cerul s-a intunecat, iar temperaturile au scăzut brusc cu cel puţin 15 grade. În Capitală a fost emis Cod Portocaliu de vijelii, iar autorităţile au emis mesaj RO-ALERT în care au sfătuit oamenii să evite deplasările. 

Pe acelaşi subiect

În timpul furtunii de vară, mai mulţi copaci au căzut pe străzi din diferite cartiere, în Dristor, Cotroceni şi în Berceni. O cameră de supraveghere a suprins exact moment în care un copac se prăbuşeşte peste o maşină parcată. O tragedie evitată la secundă: cu doar câteva clipe înainte, pe acolo trecuse o femeie dar şi o altă maşină. 

Furtunile au măturat şi localităţile din jurul Capitalei. Un stâlp de electricitate s-a prăbuşit în Buftea

Furtuna a afectat şi programul zborurilor. Două avioane care veneau de la Malaga şi Cluj-Napoca în Bucureşti au aşteptat zeci de minute până au reuşit să aterizeze.  Mai multe judeţe din sudul şi estul ţării rămân până la ora 22 sub Cod Galben de furtuni. 

Diana Giurgiu, meteorolog: În Muntenia, sudul Moldovei și în Dobrogea continentală vom avea aceste perioade cu instabilitate atmosferică, şi anume intensificări ale vântului, vijelii, viteză la rafală de peste 60-70 km pe oră, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. 

De marţi, vremea caniculară revine în aproape toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Tragedie evitată la secundă, în București. Copac pus la pământ de furtună, chiar după ce o femeie a trecut pe lângă el