Antena Meniu Search
x

Video Ultima lună de iarnă se încheie cu temperaturi de primăvară. Termometrele vor arăta chiar şi 19 grade

După zilele geroase din ultima perioadă, vin şi zile mai bune. Ultima lună de iarnă se încheie cu temperaturi de primăvară. Vor fi chiar şi zile cu 19 grade în termometre, atât în ţară, cât şi Bucureşti.

de Lorena Rădulescu

la 21.02.2021, 21:30

Vezi și
  • Temperaturi de primăvară, la final de iarnă
  • În unele zile termometrele vor arăta şi 19 grade

După valul de aer rece de săptămâna trecută, primăvara pare să vină cu o săptămână mai devreme decât arată calendarul. 

Roxana Bojariu, climatolog ANM: E o schimbare de regim termic destul de pronunțată și cel puțin primele zile din săptămâna viitoare vor veni cu temperaturi din ce în ce mai mari. Mai mari decât normalul perioadei. Avem de-a face cu o iarnă deosebită, ca tipuri de circulație care au adus temperaturi foarte scăzute urmate de temoperaturi ridicate.

Oamenii nu se bucură de schimbările bruşte de temperatură

În Bucureşti vremea va fi caldă aproape toată săptămâna. Doar miercuri se răceşte puţin, însă de joi revin temperaturi de primăvară. Deşi abia aşteaptă căldura, oamenii nu se bucură de schimbările dramatice de temperatură de la o zi la alta.

''O zi cald, după acea frig. E trecerea prea bruscă.''

''Cred că schimbările climatice se resimt, se văd deja de la un an la altul.''

''Aşteptam să vedem ce spune prognoza, de marţi încolo 19 grade.''

Vreme caldă a fost şi la munte. La primele ore, la cota 2000, au fost chiar şi 4 grade celsius. Iar la Rânca turiştii s-au bucurat şi de soare, nu doar de zăpadă. 

Vor fi totuşi şi ploi slabe, în estul si sud-estul ţării. Pe lângă încălzirea bruscă a vremii, avem parte de un alt fenomen meteorologic neobişnuit iarna. Un val de praf saharian care va străbate Europa ajunge şi în România în următoarea perioadă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Ultima lună de iarnă se încheie cu temperaturi de primăvară. Termometrele vor arăta chiar şi 19 grade