Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat din Iaşi a căzut secerat şi a murit din cauza caniculei. În România, a fost mai cald decât în nordul Africii

În România, a fost mai cald azi decât în nordul Africii. Canicula a făcut şi victime. Un bărbat a căzut secerat pe o plajă de la un ştrand din Iaşi, după ce a stat prea multe ore la soare. Salvările din toată ţara au avut sute de intervenţii astăzi la oameni cărora li s-a făcut rău pe stradă. Meteorologii spun că de mâine seară vin furtunile.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 04.08.2023, 19:56

Vezi și

Încă o zi de foc în Capitală. Temperatura a atins 40 de grade la umbră. A fost mai cald ca-n nordul Africii. La Cairo de exemplu au fost cu trei grade mai puţin decât la Bucureşti. "Temperaturile real resimţite au fost de 43 - 45 de grade în condiţii de umiditate relativ ridicată", a declarat Mihai Huştiu, meteorolog. Aerul sufocant este din ce în ce mai greu de suportat. Mai ales că s-a tot acumulat căldura în ultima lună. "Mi se pare mai cald acum. Şi data trecută a fost cald, dar şi acum. Încercăm să folosim ventilatoare, aerul condiţionat", spune o tânără. "Destul de greu rezist. Astăzi în mod special. Nu ştiu de ce. Probabil s-a acumulat perioada asta mai călduroasă. S-au acumulat temperaturile acestea foarte mari, care, na, te doboară, te obosesc. Nu e în regulă", spune o doamnă.

Un bărbat din Iaşi a murit din cauza temperaturilor ridicate

Şi turiştii sunt luaţi prin surprindere de caniculă. Maria şi Joseph sunt de două săptămâni în Bucureşti şi spun că abia mai rezistă la aceste temperaturi ridicate. "În comparaţie cu Anglia, foarte cald. Este ca Dubai. E... Am înnebunit", spune Joseph. "Dacă ai aer condiţionat, e ok, dacă nu, e o problemă. Mai câte o fântână, când sunt prin Bucureşti, mai câte o piscină", spune Maria. "Prima mea impresie a fost că e ca o saună. În jur de 20 de grade sunt acum în Estonia. Dar plouă, acolo. Plouă puţin. Dar aici păşeşti într-o saună, practic", spune un tânăr din Estonia.

Şi în vestul ţării termometrele au urcat la 37 de grade Celsius. Unei femei din Timişoara i s-a făcut rău de la căldură, imediat ce a intrat în biserică . Oamenii au sunat la 112. În toată ţara au fost cu 10% mai multe apeluri la 112. Numai în Bucureşti salvările au fost chemate la 90 de oameni cărora li s a făcut rău pe stradă. "Ajung deshidrataţi, ajung cu temperatură mai crescută. Toate aceste lucruri intervin în principal pe fondul comorbidităţilor pe care aceşti pacienţi le au. Deshidratarea generează o cascadă de modificări care se petrec în organism şi care duc la manifestări şi consecinţe neplăcute", a declarat Silvia Nica, medic UPU SUUB.

La Iaşi, un bărbat a murit după ce a stat prea mult la plajă la un strand din oraş. Era cunoscut cu afecţiuni cardiace şi diabet. Valul de aer cald se menţine şi mâine, dar cu maxime de până la 37 de grade. De seara încep furtunile. Căldura din ultima vreme afectează tată planeta. Oceanele au atins cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată, peste 20 grade celsius. Efectele se vor vedea în topirea gheţarilor, în creşterea nivelului mării şi în distrugerea ecosistemului marin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » Un bărbat din Iaşi a căzut secerat şi a murit din cauza caniculei. În România, a fost mai cald decât în nordul Africii