Antena Meniu Search
x

Video Un ciclon aduce vânt cu putere de uragan în România. Meteorologii anunță fenomene meteo extreme

Aprilie începe cu fenomene meteo extreme! Am avut cel mai cald întâi aprilie din ultimii 50 de ani, cu temperaturi aproape caniculare, dar trecem la vânt cu putere de uragan. La munte vor fi cele mai puternice vijelii în orele următoarele. 

de Redactia Observator

la 01.04.2024, 19:32

Vezi și

Luna aprilie a început cu temperaturi record, de peste 30 de grade Celsius în Oltenia şi Moldova. Temperaturile de astăzi au fost mai mari decât normalul cu 15 grade Celsius în unele oraşe.

  • Cristina Tănasă, reporter Observator: Este atmosferă de mijloc de vară în Bucureşti. Termometrele indică în jur de 29 de grade Celsius, cu toate că soarele stă ascuns după nori. Mâine vor fi cel mult 24 de grade în Capitală, dar vântul puternic va face ca atmosfera oraşului să pară mult mai răcoroasă.

Praf saharian în România. Schimbare bruscă de vreme

După un weekend ca de vară la Constanţa, astăzi a apărut praful saharian. Acelaşi fenomen l-au observat şi localnicii din Cluj-Napoca. În următoarele ore, curenţii de aer vor aduce în majoritatea zonelor praf roşiatic din nordul Africii şi o schimbare bruscă de vreme. 

  • Simona Căpșună, reporter Observator: Un ciclon foarte activ în nord-vestul Europei se va deplasa către est şi va duce la schimbarea radicală a vremii în ţara noastră. În primul rând vântul tot mai puternic va cuprinde întregul teritoriu de la vest la est, iar în multe zone, inclusiv aici în sud-estul ţării rafalele vor ajunge la 80..85 km/h. La munte însă, vântul va depăşi viteza de 120 km/h.

În plus, ploile cu tunete şi fulgere vor cuprinde tot Ardealul şi mare parte a Moldovei, iar temperaturile vor scădea în toată ţara cu cel puţin 5 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 15 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Un ciclon aduce vânt cu putere de uragan în România. Meteorologii anunță fenomene meteo extreme