Antena Meniu Search
x

Video Fenomenul meteo care a colorat cerul în nuanţe de roşu aprins în mai multe zone ale ţării. Va continua până săptămâna viitoare

Praful saharian s-a instalat în ţara. Locuitorii din mai multe regiuni s-au trezit cu maşinile murdare, dar cu peisaje spectaculoase pe cer. Fenomenul continuă până săptămâna viitoare. 

de Redactia Observator

la 28.03.2024, 19:54

Vezi și

Praful roşiatic a ajuns desupra României aseară şi a fost adus de ploi pe sol. În Dobrogea a colorat cerul în nuanţe de roşu aprins.

Adrian Bîlbă, biolog: Nu e neapărat toxic, e un disconfort dar în acelaşi timp este un semnal de atenţionare că trebuie să facem ceva să limităm efectele antropice asupra acestei planete, să limităm schimbările climatice. 

Maşinile au rămas murdare în urma ploii

Norii de nisip fin s-au deplasat şi spre nordul ţării. În Maramureş a plouat consistent, dar în loc să cureţe maşinile, ploaia le-a murdărit.

Simona Căpşună, meteorolog Observator: În aceste zile, peste mare parte a Europei, implict peste ţara noastră aerul este încărcat cu pulberi fine de praf saharian. Practic, dinspre nordul Africii, aerul foarte cald  şi cu particule de nisip saharian traversează Marea Mediterană şi urcă spre nord peste contientul european. 

Situaţia nu se va schimba curând. Această circulaţie a aerului se va menţine şi la începutul săptămânii viitoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Fenomenul meteo care a colorat cerul în nuanţe de roşu aprins în mai multe zone ale ţării. Va continua până săptămâna viitoare