Antena Meniu Search
x

Video Urmează zile de ger în România. Cum va fi vremea de Crăciun

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, sunt ploi ca de toamnă în multe zone din ţară. A turnat cu găleata, iar în unele locuri apele au acoperit drumuri şi curţi. Până marţi sunt coduri galbene şi portocalii de inundaţii. Vremea continuă să rămână la extreme. Urmează zile de ger, însă Moş Crăciun ne aduce în dar 10 grade în termometre.  

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 18.12.2022, 19:21

Vezi și

Pe Valea Almăjului, în Caraş, a plouat într-o noapte cât pentru patru luni. Şuvoaiele de apă au măturat drumuri şi au inundat câmpuri şi curţi. O pădure a fost pur şi simplu înghiţită de apă. O viitură a blocat DN 57B, între localitățile Bozovici și Anina. Autorităţile au emis un mesaj Ro -Alert cu pericolul de inundaţii din zonă. 

Şi în Maramureş sunt probleme din cauza ploilor. Pe drumul judeţean 187, pe porțiunea Ruscova-Repedea, bolovanii au luat-o la vale şi s-au oprit pe şosea. Probleme au fost şi la galeria Breiner. Apa din mină a refulat în râul Lăpuş. A fost un pericol uriaş. În 27 martie 2018, apa încărcată cu metale grele din subteranul fostei mine Băiuț a spart digul şi a ucis aproape o tonă de pește din Cheile Lăpușului − o arie protejată. 

Pericol de inundații în mai multe județe

Hidrologii au emis atenţionări de cod galben şi portocaliu de inundaţii până marţi pe râuri din 10 judeţe. Printre acestea: Someş, Crişul Negru, Mureş, Timiş sau Jiu.

Pe acelaşi subiect

Vremea a adus şi alte probleme. Drumul Naţional 73, între Fundata şi Dâmbovicioara, a fost închis din cauza poleiului. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Cinci județe din Oltenia si Muntenia au fost vizate de un cod galben de ceață. Pe unele drumuri din Gorj și Vâlcea, vizibilitatea a fost, din această cauză, sub 50 de metri. 

Robert Manta, meteorolog: Traversăm două zile mai reci. Începem săptămâna destul de rece. Dimineţi, nopţi mai reci, ne îmbrăcăm mai gros. Îngheţul se va produce în aproape toată ţara. Vor fi temperaturi de minus 10 grade, minus 5 grade şi în Capitală. 

Însă, frigul nu ţine prea mult. De miercuri, soarele iese şi încălzeşte aproape toată ţara. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » Urmează zile de ger în România. Cum va fi vremea de Crăciun