Antena Meniu Search
x

Video Europa tremură de frig. Cel puţin 12 oameni au murit, răpuşi de ger şi furtuni de zăpadă. Vremea rea s-a dezlănţuit şi în Franţa

Cel puţin 12 oameni au murit în ultimele trei zile din cauza frigului şi a furtunilor de zăpadă şi în restul Europei. După Marea Britanie şi Germania, vremea rea s-a întins acum peste Franţa. În Regat, pentru a treia noapte consecutiv, a fost haos în aeroporturi. Sunt în continuare curse amânate sau anulate şi sunt şi zeci de români afectaţi de perturbări. 

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 22:19

Vezi și

Cel puţin 3 morţi, drumuri închise, ambuteiaje şi accidente în lanţ. Este bilanţul dramatic al primei zile de iarnă din Hexagon. Cel mai rău este în nordul şi estul ţării, unde 33 de departamente s-au aflat sub avertizare de cod portocaliu de zăpadă și polei. Sute de maşini au rămas blocate în nămeţi sau au ajuns în şanţ după ce drumurile s-au transformat în uriaşe patinoare.

Vreme rea. Prima zăpadă în Franţa

În Paris, a căzut prima ninsoare din acest an. Pe marile aeroporturile - Orly şi Charles de Gaulle - sute de zboruri au fost anulate sau au întârzieri. În toată regiunea Ile de France, autorităţile le-au cerut oamenilor să îşi limiteze deplasările şi, pentru a evita alte incidente, transporturile şcolare şi interurbane au fost suspendate în trei departamente. În 7 departamente a fost activat planul Marele Frig pentru a-i ajuta pe cei care nu au căldură sau mijloace să se încălzească. 

Zăpada a adus, însă, bucurie în rândul celor mici. "Ne place, pentru că putem face oameni de zăpadă", spun copiii.

Pe acelaşi subiect

Marea Britanie îngheaţă, la -17 grade Celsius

Peste Canalul Mânecii, zeci de români au organizat un protest pe aeroportul din Luton după ce zborul cu care ar fi trebuit să ajungă acasă a fost anulat. În Nordul Angliei şi Scoţia temperaturile au scăzut noaptea trecută sub -17 grade Celsius. În mai multe regiuni, mii de oameni au rămas fără curent şi într-un ger greu de suportat în propriile case. "E ceva cu care te obişnuieşti. Dar, în mod normal, te descurci măcar cu alte surse de încălzire", mărturiseşte un localnic. 

În Belfast, bisericile primesc oameni, ca să se încălzească şi să se bucure de o masă caldă.

Cel puţin trei migranţi au murit, după ce barca lor s-a răsturnat în apele îngheţate din Canalul Mânecii. Alte 43 de persoane au fost salvate de autorităţi.

Coduri de vreme rea în ţări din Europa

Un avertisment de cod roşu pentru ninsoare a fost emis şi în zona alpină din sudul Germaniei, iar Letonia, Lituania, Cehia sunt şi ele sub cod galben de vânt şi temperaturi scăzute.

Nici SUA nu scapă de temperaturile extreme

Şi Statele Unite ale Americii sunt lovite de fenomene extreme. În nord, ninsoare, viscol şi ger, iar în sud, vânt puternic şi tornade. În Louisiana, o fetiţă a murit, iar mama ei este dată dispărută, după o tornadă severă. Mai la nord, câteva autostrăzi au fost închise din cauza gheţii sau a stratului de zăpadă care a trecut pe alocuri de 50 de centimetri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Europa tremură de frig. Cel puţin 12 oameni au murit, răpuşi de ger şi furtuni de zăpadă. Vremea rea s-a dezlănţuit şi în Franţa