Antena Meniu Search
x

Video Val de frig peste România. Un ciclon polar aduce ploi, lapoviță și ninsori; temperaturi la limita îngheţului, în următoarele zile

Se lasă frigul în România! Un ciclon polar traversează ţara, iar temperaturile vor ajunge până la limita îngheţului, în următoarele două zile.

de Redactia Observator

la 09.11.2023, 08:45

Vezi și

Meteorologii spun că vremea se va răci simțitor, iar din această dimineaţă, la marginea Capitalei temperatura va scădea până la 1 grad. Și în restul zilei, în jumătatea de nord a țării, iar local și în sud, ne vom confrunta cu temperaturi scăzute. 

Ciclonul polar aduce ploi, lapoviță și ninsoare. Dacă ieri s-au atins 18-22 de grade, azi maximele vor scădea în unele zone cu mai mult de 10 grade. În unele locuri, deja a început să ningă. În Pasul Prislop, din Maramureş, drumurile au fost acoperite azi noapte de un strat subţire de zăpadă.

Vremea în țară

Vremea se va rãci în sud-estul şi centrul ţãrii. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, dar cu înnorãri şi izolat ploi slabe pe parcursul zilei în zona Carpaţilor Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali. La altitudini mari vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi pe litoral.

Pe acelaşi subiect

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 8 şi 16 grade, iar cele minime, mai coborâte decât în noaptea precedentã, între -8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 10 grade pe litoral. Pe alocuri se va forma ceaţã. Presiunea atmosferică va fi în creştere pe parcursul zilei în toate zonele, apoi va începe sã scadã în regiunile vestice.

Vremea în Capitală

Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar cea minimã va fi de 3...4 grade, mai coborâtã în zona preorãşeneascã spre 1 grad.

Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Presiunea atmosferică va fi în creştere pe parcurusl zilei, apoi staşionarã.

Vremea la munte

Valorile termice vor fi în scãdere. Cerul va fi variabil şi doar izolat în Carpaţii Orientali vor fi posibile precipitaţii slabe mixte (ploaie, lapoviţã şi ninsoare).

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Val de frig peste România. Un ciclon polar aduce ploi, lapoviță și ninsori; temperaturi la limita îngheţului, în următoarele zile