Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Val de ploi în toată țara, din această seară până luni dimineață. ANM a emis noi alerte de vreme severă

Administrația Națională a emis noi avertizări de vreme severă. Astfel, din această seară până luni dimineață, este valabilă o informare de ploi în majoritatea regiunilor. De asemenea, un cod galben de vânt vizează Banatul, sudul Crișanei și Carpații Meridionali.

de Redactia Observator

la 03.10.2024 , 10:32

Începând de joi, ora 21, până luni dimineață, ora 10, temporar va ploua la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia și nord-vestul Munteniei. Sâmbătă vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică în jumătatea de est a teritoriului. Vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20...30 l/mp și pe arii restrânse peste 40...50 l/mp. În regiunile vestice, sud-vestice și estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40...50 km/h.

11 județe, sub cod galben de vânt până vineri seară

ANM a emis și o atenționare cod galben de vânt pentru perioada joi, ora 23.00 - vineri, ora 21.00, când vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali, cu viteze

Articolul continuă după reclamă

în general de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 70...80 km/h.

Pe acelaşi subiect

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Ceață pe mai multe drumuri din țară

Circulația rutieră se desfășoară în condiții de ceață densă, joi dimineața, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Brașov, Harghita, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că joi dimineața se circulă în condiții de ceață, care scade vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Bacău, Brașov, Harghita, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui și Vrancea. Polițiștii le recomandă șoferilor să reducă viteza în condiții de vizibilitate scăzută, mărind distanța de siguranță dintre autovehicule, să folosească sistemele de iluminare și dezaburire și să evite manevrele riscante, sporind atenția în trafic pe timp de ceață.

Vremea joi 3 octombrie 2024

În Banat, Crişana, Maramureş şi zona Carpaţilor Occidentali, cerul va avea înnorări în general persistente, temporar va ploua şi sub formă de aversă (prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi izolat 15...20 l/mp), iar valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale.

În celelalte regiuni, temperaturile vor continua să crească faţă de intervalul anterior, astfel încât valorile diurne se vor situa uşor peste normele caracteristice perioadei, cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe spaţii mai mici ploi slabe, noaptea, în Transilvania, Oltenia şi nordul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi pe crestele Carpaţilor Meridionali (peste 50...70 km/h). Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 şi 26 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va forma ceaţă.

Capitala, de la căldură de vară la ploi și răcoare, în doar câteva zile

Vremea în Capitală va suferi schimbări semnificative în următoarele zile. Va trece de la temperaturi neobișnuit de ridicate pentru început de octombrie, cu maxime de 27-28 grade, la o răcire accentuată și ploi, cu maxime de 21-22 de grade, în doar câteva zile.

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă în perioada joi - luni:

Joi, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 10...12 grade. Vineri, temperaturile vor continua să crească, iar vremea va deveni mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului, însă probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade, iar cea minimă de 13...15 grade.

Sâmbătă, vremea se va menține caldă, dar va deveni instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate începând din orele serii, când vor fi averse și descărcări electrice. Prin acumulare, cantitățile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă va fi de 14...15 grade. Duminică și luni, vremea se va răci și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 21...22 de grade, iar cea minimă de 10...12 grade.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeți că scrisul de mână are beneficii care nu pot fi înlocuite de tehnologie?
Observator » Vremea » Val de ploi în toată țara, din această seară până luni dimineață. ANM a emis noi alerte de vreme severă