Antena Meniu Search
x

Val de praf saharian în România şi în sud-estul Europei, la început de februarie

Un val de praf saharian va ajunge la început de februarie în Sud-estul Europei, inclusiv în România. Ţara noastră va fi afectată începând din 2 februarie, arată meteorologii greci.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 31.01.2019, 16:23

Hartă cu valul de praf saharian peste România
Un val de praf saharian va fi resimţit în România, pe 2 şi 3 februarie 2019 - Facebook/Severe Weather Europe

Un val de praf saharian va ajunge la început de februarie în Sud-estul Europei, inclusiv în România. Ţara noastră va fi afectată începând din 2 februarie, arată meteorologii greci.

Avertismentul privind valul de praf saharian a fost transmis de Severe Weather, care a prezentat o hartă interactivă, realizată de specialiştii greci de la Universitatea din Atena.

Conform animaţiei grafice, valul de praf saharian va veni din nordul Africii, peste Marea Mediterană, va afecta Grecia, Peninsula Balcanică, România şi va urca până în Polonia.

În România, îşi va face prezenţa simţită pe 2 februarie şi la scară mai extinsă a doua zi, pe 3 februarie.

În octombrie 2018, temperaturile ridicate din România au fost influenţate de prezenţa unui val de aer cald saharian, care a provocat un fenomen meteorologic mai rar întâlnit, de blocaj atmosferic. În august tot Severe Weather avertiza asupra venirii unui alt val de praf saharian, a cărui prezenţă a fost resimţită la scară redusă şi în România. Un avertisment similar, valabil 48 de ore, privind venirea unui val de praf saharian a fost emis şi în aprilie 2018, de către ANM.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » Val de praf saharian în România şi în sud-estul Europei, la început de februarie