Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Valul de căldură care topeşte vestul Europei va ajunge şi la noi. Şase oraşe din Italia, sub Cod roşu de caniculă

Europa centrală fierbe sub un nou val de căldură care va ajunge şi la noi zilele următoare. Italienii au avut cel mai călduros weekend de anul acesta, cu 38 de grade Celsius la umbră.  

de Redactia Observator

la 29.07.2024 , 08:22

Milioane de localnici şi turişti au simţit că se coc în şase oraşe din Italia unde a fost cod roşu de temperaturi ridicate. La Roma, Florenţa sau Palermo aerul frigea. În alte 13 localităţi a fost cod portocaliu.

Un val de aer venit din Africa va rămâne cel puţin 10 zile deasupra peninsulei. Se anunţă 40 de grade Celsius ziua şi cel puţin 25 noaptea. "Vântul care vine din Africa ne va deranja cu umiditatea lui. Mă înspăimântă, însă, temperatura mării, care a urcat la 28,5 grade Celsius".

Din cauza căldurii, milioane de peşti au murit într-un lac din Toscana. Autorităţile au scos 10 tone de cadavre din apă. Canicula este o tragedie şi pentru oameni, însă. Un bărbat din Calabria a murit după ce a fost atacat de un roi de viespi. "Căpuşele, albinele şi viespile devin mult mai agresive atunci când este foarte cald, cum este în această perioadă".

Vezi și

California, devastată de incendii de vegetaţie

Pe acelaşi subiect

În Franţa, temperaturile au ajuns la 37 de grade Celsius. Autorităţile i-au sfătuit pe localnici să nu iasă din case la prânz, când dogoarea se înteţeşte. Începând de astăzi, 39 de departamente din sudul ţării sunt sub alertă portocalie de căldură extremă.

În Statele Unite, 2.500 de pompieri din California se luptă cu cel mai mare incendiu de vegetaţie de anul acesta. Flăcările dezlănţuite au distrus 134 de clădiri. Din cauza ameninţării lor, 4.000 de oameni au fost evacuaţi.

Unii au fugit din casă doar cu hainele de pe ei, dar nu înainte să îşi salveze animalele de companie. Pompierii americani se luptă cu peste o sută de focare în toată ţara, cele mai multe scăpate de sub control.

Incendiile au făcut prăpăd şi în Siberia. Flăcările s-au extins pe o suprafaţă de peste un milion de hectare, iar peste 2000 de persoane sunt implicate în acţiunile de stingere. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Vremea » Valul de căldură care topeşte vestul Europei va ajunge şi la noi. Şase oraşe din Italia, sub Cod roşu de caniculă