Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Italia fierbe sub un val de aer fierbinte. Milioane de pești morți din cauza caniculei: "Mă înspăimântă temperatura mării"

Europa centrală fierbe sub un nou val de căldură care va ajunge şi la noi zilele următoare. Italienii au avut cel mai călduros weekend de anul acesta, cu 38 de grade Celsius la umbră. 

de Redactia Observator

la 28.07.2024 , 21:26

Milioane de localnici şi turişti au simt că se coc în şase oraşe din Italia, unde a fost cod roşu de temperaturi ridicate. La Roma, Florenţa sau Palermo aerul frigea. În alte 13 localităţi a fost cod portocaliu. Un val de aer venit din Africa va rămâne cel puţin 10 zile deasupra peninsulei. Se anunţă 40 de grade Celsius ziua şi cel puţin 25 noaptea. 

"Vântul care vine din Africa ne va deranja cu umiditatea lui. Mă înspăimântă, însă, temperatura mării, care a urcat la 28,5 grade Celsius", a declarat un meteorolog italian. 

Din cauza căldurii, milioane de peşti au murit într-un lac din Toscana. Autorităţile au scos 10 tone de cadavre din apă. Canicula este o tragedie şi pentru oameni, însă. Un bărbat din Calabria a murit după ce a fost atacat de un roi de viespi.

Vezi și

"Viespile, albinele şi căpuşele devin mult mai agresive atunci când este foarte cald, cum este în această perioadă", a declarat Alessandro Miano, de la Societatea de Medicină Ambientală.

Pe acelaşi subiect

În Franţa, temperaturile au ajuns la 37 de grade Celsius

Autorităţile i-au sfătuit pe localnici să nu iasă din case la prânz, când dogoarea se înteţeşte. 

În Statele Unite, 2.500 de pompieri din California se luptă cu cel mai mare incendiu de vegetaţie de anul acesta. Flăcările dezlănţuite au distrus 134 de clădiri. Din cauza ameninţării lor, patru mii de oameni au fost evacuaţi. Unii au fugit din casă doar cu hainele de pe ei, dar nu înainte să îşi salveze animalele de companie. 

Pompierii americani se luptă cu peste o sută de focare în toată ţara, cele mai multe scăpate de sub control. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Italia fierbe sub un val de aer fierbinte. Milioane de pești morți din cauza caniculei: "Mă înspăimântă temperatura mării"