Antena Meniu Search
x

Vară indiană în România, fenomenul meteo care readuce temperaturi de vară. Pe litoral, turiştii fac baie în mare

În mijlocul toamnei, este iarnă la munte, în timp ce la mare a venit vara. Turiştii s-au întors pe litoral să se bucure de aceste zile ireal de frumoase şi câţiva chiar s-au aruncat în valuri.

Vezi și

În mijlocul toamnei, este iarnă la munte, în timp ce la mare a venit vara. Turiştii s-au întors pe litoral să se bucure de aceste zile ireal de frumoase şi câţiva chiar s-au aruncat în valuri. Traversăm una din cele mai călduroase luni de octombrie din istorie, cu temperaturi care vor urca zilele următoare la 28 de grade Celsius.

Pe litoral, au fost 17 grade în aer şi 14 în apă, dar soarele le-a dat curaj celor care au vrut să facă o baie. În marea liniştită, mai mulţi tineri au înotat minute bune, la fel ca în toiul verii. 

Nicu şi Nicoleta au sărbătorit 15 ani de la căsătorie, cu o ieşire romantică.

Vremea caldă de la malul mării are o explicaţie. Valul de aer polar a fost înlocuit, de vineri, cu un val de aer tropical, dinspre nordul Africii, care aduce temperaturi de vară. 

Mariana Frățilă-meteorolog CMRD Centrului Meteorologic Regional Dobrogea: Vor creşte, dar nu oricum, ci spectaculos. Chiar de mâine, temperaturile vor depăşi 20 de grade. Dar de duminică ne vom apropia chiar de limita temepraturilor de vară, de 25 de grade. 

În contrast cu vremea de la mare, la munte e deja iarnă. Viscolul este stăpân pe Vârful Omu, iar la Bâlea Lac poţi să faci un om de zăpadă. Pe creste, sunt minus 4 grade.

Departe de acest peisaj hibernal, bucureştenii au ieşit în parcuri, în tricouri şi pantaloni scurţi, să se plimbe cu bicicletele şi cu rolele.

Singurul lucru care ne aduce aminte aminte că vine iarna este faptul că în Bucureşti au început să fie amenajate instalaţiile de Crăciun. Însă până să vină iarna, să ştiţi că se întoarce vara. În acest weekend, aşteptăm temperaturi de până la 28 de grade. 

Vor fi printre cele mai călduroase zile de octombrie din istorie, care-i fac pe specialişti să spună că avem parte de o "vară indiană", adică neobişnuit de târzie. Dar zilele fierbinţi nu vor ţine prea mult, pentru că peste o săptămână se întoarce toamna în termometre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Vremea » Vară indiană în România, fenomenul meteo care readuce temperaturi de vară. Pe litoral, turiştii fac baie în mare