Antena Meniu Search
x

Video Vești excelente de la meterologi, după episodul de vreme rea: urmează zile cu temperaturi de 20 de grade Celsius

A nins ca iarna în zonele de munte. La Braşov, şoferii care au schimbat deja cauciucurile, au avut probleme pe drumurile acoperite cu zăpadă. Dar de mâine vremea se încălzeşte, iar duminică temperaturile ajung la 20 de grade Celsius în sudul ţării, inclusiv în Capitală.

de Codrina Petcu

la 21.03.2024, 21:27

Vezi și

La Braşov pare că se apropie Cărciunul, nicidecum Paştele. "Zăpada mieilor", cum e numită în popor, a acoperit tot. 

  • Claudiu Loghin, reporter Observator: Zăpada apoasă a îngreunat considerabil crengile, aşa este peste tot la munte şi a dat de furcă toată noaptea drumarilor. Pe şoselele din centrul ţării 54 de utilaje au împrăştiat nu mai puţin de 200 de tone de material antiderapant. 

Chiar şi aşa şoferul unui camion care mergea cu viteză a derapat şi a ajuns cu maşina în şant. Şi nu a a fost singurul accident pe drumurile cu zăpadă

  • Tudor Duțu, director regional DRDP Brașov: Au fost aseară câteva incidente din cauza utilajelor de TIR-uri care nu aveau utilajele pregătite cu anvelope de iarnă. Toate trecerile majore, toate drumurile importante sunt deszăpezite, sunt curate, atât spre Bucureşti, cât şi spre Moldova, cât şi spre Transilvania. 
Pe acelaşi subiect

Şoferii care au mers pe DN1A au reclamat faptul că nu mai pot urca de la Cheia spre Braşov din cauza camioanelor care blochează şoseaua.   

În Bucegi şi Făgăraş s a aşternut un strat nou de zăpadă de 20-30 de centimetri, dar din cauza diferenţelor de temperatură riscul de avalanşă e aproape maxim, 4 din 5. La Bâlea Lac sunt nămeţi de 2 metri.

Toată ţara se află încă sub informare de ploi şi ninsori

La peste 1.800 de metri, în Sinaia, vântul a bătut cu 85 km la oră. Din cauza pericolului, telegondola a fost oprită. Peisaj autentic de iarnă e şi la Padina, în Dâmbovița. Temperatura nu trece de zero grade.

În Constanţa şi Ialomiţa, în schimb, a căzut grindină. Bucăţile de gheaţă au distrus plantele si copacii infloriţi. Iar pe autostrada Soarelui şoseaua s-a albit după un scurt episod de ploaie cu gheaţă. 

Dar sfârşitul de săptămână aduce vreme din ce în ce mai caldă. Temperaturile vor ajunge la 20 de grade Celsius duminică în sudul ţării, inclusiv în Bucureşti. La începutul săptămânii viitoare, vremea se va răcori din nou şi revin ploile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Vești excelente de la meterologi, după episodul de vreme rea: urmează zile cu temperaturi de 20 de grade Celsius