Antena Meniu Search
x

De la frig şi ninsori la 20 de grade Celsius. Vremea se schimbă radical în România, în doar câteva zile

Un val de aer polar a schimbat radical vremea în România, într-o răbufnire a iernii în pragul echinocţiului de primăvară. Temperaturile au scăzut cu 10 grade Celsius în unele zone şi au apărut ninsorile. Vremea rea ne mai chinuie astăzi şi mâine. De vineri, vremea se încălzeşte. În weekend, temperaturile vor atinge 20 de grade Celsius în sudul şi vestul ţării.

de Redactia Observator

la 20.03.2024, 10:34

De la frig şi ninsori la 20 de grade Celsius. Vremea se schimbă radical în România, în doar câteva zile - Profimedia / imaginie ilustrativă

Ninsoarea şi frigul ca în decembrie i-au luat prin suprindere pe localnicii din Suceava. La Rădăuţi a nins peste zambile înflorite şi trandafiri înmuguriţi.

De la primăvară la iarnă în câteva ore

Oamenii din Moldova au trecut în câteva ore de la haine de primăvară la echipament de iarnă. În Harghita, temperaturile au ajuns ieri la minus 2 grade Celsius, de la 7 câte au fost luni. 

Dimineaţa a venit ieri cu ninsori de primvară şi la Galaţi, în compensaţie pentru iarna zgârcită. La fel, în Capitală a fost o dimineaţă cu frig aspru şi vânt tăios.

Pe acelaşi subiect

Temperatura resimţită a coborât la minus 3 grade Celsius, iar bucureştenii au mers la serviciu zgribuliţi şi înfofoliţi cu haine groase şi căciuli.

De vineri, vremea se încălzeşte

La munte, valul de aer polar venit peste România le-a făcut o bucurie celor care iubesc sporturile de iarnă. Instalaţiile de zăpadă artificială au repornit, iar pârtiile s-au umplut de schiori la Sinaia, Poiana Braşov şi Mădăraş-Harghita. Până mâine seară, jumătate de ţară rămâne sub informare meteo de vreme rea. 

De vineri, însă, vremea se încălzeşte în toate regiunile, astfel cã valorile termice se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei în cea mai mare parte a ţãrii.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare şi condiţii ca izolat sã plouã slab în regiunile vestice şi în extremitatea de sud-est, precum şi în zona montanã. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu uşoare intensificãri în special la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 şi 20 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei unde vor fi condiţii de brumã.

Prognoza meteo 20 martie

Valorile termice vor fi în uşoarã creştere faţã de ziua anterioarã în majoritatea zonelor şi se vor situa în general în jurul normelor perioadei. Înnorãrile vor fi mai persistente în nordul, centrul şi estul ţãrii, precum şi în zonele montane, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitaţii slabe, mixte - local în Moldova şi Transilvania şi mai ales ploi - pe alocuri în Maramureş, Muntenia şi Dobrogea. În zona montanã va ninge în general slab cantitativ. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, local în estul şi sud-estul teritoriului (cu rafale în general de 40...50 km/h) şi în extremitatea de sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 14 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » De la frig şi ninsori la 20 de grade Celsius. Vremea se schimbă radical în România, în doar câteva zile