Antena Meniu Search
x

Video Vestul României, lovit de inundaţii. Temperaturile, mai mici cu 10 grade: la munte a nins. Cum se schimbă vremea de mâine

A venit toamna brusc, în miezul verii. În Bucureşti, temperatura a scăzut cu 10 grade Celsius de la o zi la alta, iar la munte a nins. Vestul ţării a fost lovit... din nou de ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Toată ţara rămâne sub avertizare de instabilitate atmosferică până la ora 23. De mâine, vremea se sincronizează... din nou, cu data din calendar. 

de Redactia Observator

la 28.06.2023, 21:16

Vezi și

Poliţie: Vă rugăm să nu intraţi în panică. Să fiţi precauţi în eventualitatea unei posibile evacuări. 

Locuitorii unui sat din Hunedoara s-au trezit din nou în mijlocul apei la nici 24 de ore de când chemaseră pompierii în ajutor. Zeci de case şi curţi au fost inundate în ciuda barajelor din saci cu nisip.

Localnică: Uite, aici. Că-mi intră tot, trece prin parchet în cameră.

În Târgu Mureş a plouat neîntrerupt timp de câteva ore. Canalizările din oraş nu au făcut faţă, iar maşinile au înaintat cu greu prin valul de apă. Mai multe drumuri au fost acoperite de aluviuni. Pompierii au fost chemaţi să intervină în 40 de locuri.

Pe acelaşi subiect

Pe străzile din Zalău s-a aşternut un covor de gheaţă. Minute în şir a căzut grindină. Ca să nu şi strice pantofii un bărbat a traversat râul de apă cu gheaţă desculţ. 

În Bucureşti, locuitorii au lăsat ochelarii de soare acasă şi au scos umbrelele. 

Cosmina Balint, reporter Observator: Și în Capitală vremea s-a schimbat radical în nici 24 de ore. Dacă ieri termometrele indicau şi 32 de grade Celsius la umbră, astăzi sunt cu 10 grade mai puţin, iar în loc de soarele dogoritor avem ploi abundente.

În multe localităţi au fost temperaturi de toamnă. Iar la munte, chiar de iarnă

Cel mai frig a fost pe Vârful Omul: minus trei grade, ninsoare şi vânt puternic. În centrul, sud-estul şi sud-vestul ţării, a plouat iar vântul a bătut cu până la 50 de km pe oră.

Meteorolog: Ploi, care au acumulat cantităţi de apă de 15 - 25 de litri pe mp şi izolat chiar şi peste aceste cantităţi. Din această noapte aria ploilor se retrage treptat către partea de sud-est a ţării, iar în zilele următoare manifestările de instabilitate atmosferică vom avea mai mult în zonele montane şi submontane. 

De mâine până la finalul săptămânii vremea se va încălzi. În sud şi est se vor atinge 34 de grade Clesius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Vestul României, lovit de inundaţii. Temperaturile, mai mici cu 10 grade: la munte a nins. Cum se schimbă vremea de mâine