Antena Meniu Search
x

Video Viscol şi strat de zăpadă pe mai multe drumuri din ţară. ANM anunță ninsori inclusiv în Bucureşti

După un început de an cu vreme de primăvară şi recorduri termice pozitive, trecem brusc la ninsori, viscol și ger. Pentru jumătatea estică a ţării a fost emisă o avertizare de cod galben până mâine dimineaţă, iar în unele zone se vor înregistra temperaturi chiar de minus 20 de grade.

de Redactia Observator

la 08.01.2024, 13:34

Vezi și

Vremea rea şi-a intrat pe deplin în drepturi, seara trecută în municipiul Suceava. Chiar dacă utilajele de deszăpezire au lucrat la foc continuu, pe asfalt omătul s-a aşternut. 

Probleme au fost de altfel în tot judeţul. În localitatea Dumbrăveni, din cauza zăpezii depuse pe şosea, un TIR nu a mai putut înainta.

Lucrătorii de la drumuri au făcut noapte albă şi în judeţul Botoşani, acolo unde stratul de zăpadă aşternut pe carosabil a atins chiar şi 3 centimetri.

Drumuri închise în Neamţ

Pe acelaşi subiect

Din cauza carosabilului acoperit cu zăpadă, două autotrenuri și o autoutilitară de 3,5 tone au rămas imobilizate pe partea carosabilă, pe DN 15D, în localitatea Gâdinți, județul Neamț, astfel că circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri. Se acționează pentru degajarea suprafeței de rulare și se estimează reluarea normală a traficului după ora 11.00,  a anunțat Centrul Infotrafic.

Din cauza ninsorii viscolite, circulația este întreruptă și pe DN 2 Centura Ocolitoare Roman Est – Sagna, județul Neamț. În zonă, se acționează cu utilaje de deszăpezire. În continuare este instituită restricție de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 24B, între localitățile Albița-Huși, județul Vaslui. Pe DN 28, între localitățile Cozia și Răducăneni, județul Iași, este instituită restricție de circulație pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare).

Sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare, carosabilul fiind acoperit parțial cu zăpadă, dar fără a fi impuse restricții de trafic, pe mai multe drumuri din județele Bacău, Covasna, Galați, Iași, Neamț, Vaslui și Vrancea. Se circulă în condiții de iarnă, pe alocuri vizibilitatea este redusă, acționându-se cu utilaje pentru deszăpezire. De asemenea, sunt condiții de formare a poleiului pe mai multe artere rutiere din județele Brăila și Botoșani. Se acționează cu utilaje care împrăștie material antiderapant.

Iarna a pus stăpânire şi pe judeţul Covasna

În pasul Oituz a nins ca în poveşti seara trecută.

Deşi nu se află sub avertizare de cod galben, zăpada s-a aşternut şi în judeţul Vâlcea.

Vreme rea a fost şi în Maramureş. În comuna Poienile de sub Munte, vântul puternic a doborât mai mulți copaci care au căzut pe firele de la rețeaua electrică. Peste 10.000 de etnici ucraineni care îşi serbau Crăciunul pe rit vechi au rămas în beznă timp de 3 ore.

Pentru jumătatea de est a ţării, meteorologii au emis o avertizare de cod galben de polei, ninsori şi viscol, care va dura până mâine dimineaţă la ora 10.

Ninsori slabe și maxime de 2 grade, în Capitală

În Capitală am avut parte de ploaie şi vânt puternic. Rafalele au atins şi 30 de kilometri la oră, iar cele 7..8 grade s-au resimţit ca 3. 

Luni, ANM a emis o prognoza specială pentru București. Potrivit acesteia, de luni de la ora 9.00 până marți la ora 10.00, vremea în București va fi închisă și se va răci accentuat. Trecător va ninge slab, iar vântul va sufla în general moderat.

Temperatura maximă va fi în jur de 2 grade, iar cea minimă de -6...-4 grade.

Vreme rece până la sfârşitul săptămânii viitoare

Temperaturile vor fi în scădere accentuată, astfel că, într-un interval de 24 ore, diferențele termice vor fi chiar și de 20 grade. Miercuri dimineață valul de ger se va intensifica în estul Transilvaniei şi Moldova, unde mercurul din termometre va scădea până la minus 20 de grade.

Frigul va fi amplificat și de rafalele de vânt, astfel că temperaturile resimţite de corpul uman vor fi mult mai scăzute. Vremea va continua să fie rece până la sfârşitul săptămânii viitoare, când valul de aer polar va părăsi România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Viscol şi strat de zăpadă pe mai multe drumuri din ţară. ANM anunță ninsori inclusiv în Bucureşti