Antena Meniu Search
x

Video Cod galben de ninsori, viscol şi ger în jumătate de ţară: sunt anunţate temperaturi de -20 de grade. Când va părăsi România valul de aer polar

După un început de an cu vreme de primăvară şi recorduri termice pozitive trecem brusc la ninsori, viscol și ger. Meteorologii au emis o avertizare de cod galben, valabilă pentru jumătate de ţară. Până marţi, noaptea va fi temperatură de îngheţ, iar în unele zone se vor înregistra chiar minus 20 de grade.

Bianca Podosu
de Bianca Podosu

la 07.01.2024, 19:54

Vezi și

Dacă ieri s-au înregistrat temperaturi aproape de primăvară în mai multe zone ale ţării , cu 15-17 grade în termometre, astăzi vremea s-a schimbat radical. În Capitală, am avut parte de ploaie şi vânt puternic. Rafalele au atins şi 30 de kilometri la oră, iar din acest motiv cele 7-8 grade s-au resimţit însă abia 3.

Vremea va continua să fie rece până la sfârşitul săptămânii viitoare

La munte a nins toată ziua iar stratul de zăpadă proaspăt depus va ajunge şi la 15cm. În mai multe judeţe, drumarii au ieşit să împrăştie material antiderapant. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, viscol și risc de polei începând cu această seară de la ora 18 și până marți dimineață la ora 10. De mâine (n.red. 8 ianuarie) vremea se va răci semnificativ , astfel vom avea valori cuprinse între 0 şi -8 grade iar de marţi o să avem temperaturi de până la -20 de grade.

"Să spunem că într-adevăr vremea este semnificativ schimbătoare pentru că trecem de la un aspect de promăvară cu emperaturi mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, la un aspect de iarnă şi chiar de ger în următoarele zile", a declarat Alina Şerban, meteorolog. Temperaturile vor fi în scădere accentuată, astfel că într-un interval de 24 ore diferențele termice vor fi chiar și de 20 grade. Miercuri dimineață valul de ger se va intensifica în estul Transilvaniei şi Moldova, unde mercurul din termometre va scădea până la minus 18, minus 20 de grade. Frigul va fi amplificat și de rafalele de vânt, astfel că temperaturile resimţite de corpul uman vor fi mult mai scăzute.

Vremea va continua să fie rece până la sfârşitul săptămânii viitoare, când valul de aer polar va părăsi România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Cod galben de ninsori, viscol şi ger în jumătate de ţară: sunt anunţate temperaturi de -20 de grade. Când va părăsi România valul de aer polar